Danske sejre på European Tour, ChallengeTour og ECCO Tour,
glimrende indsats ved OL og i Solheim Cup – men stabiliteten er ikke så stor, at det for alvor slår igennem på ranglisterne. Det kan der stadig ændres på

2021 er et mærkværdigt år. Ser vi på de aktuelle ranglister, er resultatet ikke specielt opløftende, men ser vi på de opnåede resultater, er de utroligt fine og mange i et enkelt år.
Mallorca Golf Open: European Tour - Day Four Andrew Redington
Jeff Winther

European Tour
Tre sejre i en enkelt sæson er en tangering af de hidtil bedste år. Det varede noget, før de kom, men så sejrede Rasmus Højgaard i Omega European Masters, ugen efter Nicolai Højgaard i Italian Open og siden Jeff Winther i Mallorca Golf Open.
Dermed er de alle tre med i DP World Tour Championship for ETs 60 bedste, men de har ikke været så stabile, at det for alvor ses på Race to Dubai eller Verdensranglisten.
På Race to Dubai er Nicolai Højgaard nr. 26, Rasmus Højgaard nr. 33, Jeff Winther nr. 37 og Joachim B. Hansen nr. 90, hvilket er fint på den rigtige side af cutgrænsen for 2022, der er nr. 122. Han er dog også stadig exempt for sin sejr i Joburg Open 2020.
Søren Kjeldsen er blevet træt af sejtræk og sekundære placeringer og spiller ikke mere i år. Han kan gøre brug af en kategori til de 40 mest indtjenende spillere på ET, når han forhåbentlig vender frisk tilbage, og Thomas Bjørn har formentlig altid en eller anden kategori!
På Verdensranglisten er Rasmus Højgaard bedste dansker som nr. 97 foran 127 Marcus Helligkilde, 158 Nicolai Højgaard, 163 Jeff Winther, 177 Joachim B. Hansen, 308 Niklas Nørgaard Møller, 328 Lasse Jensen. 464 Nicolai Tinning og 480 Thorbjørn Olesen.
Der resterer tre turneringer på ET. Før Tour Championship er det Portugal Masters og AVIV Dubai Championship.
Swiss Challenge - Day Four Joosep Martinson
Marcus Helligkilde

Challenge Tour
Marcus Helligkilde er med to sejre og flere andre topplaceringer sikret avancement til ET fra Challenge Tour, hvor han aktuelt er nr. 3 på Road to Mallorca. Til gengæld skal Niklas Nørgaard Møller kæmpe for en plads i top-20, der får ET-kort. Han er aktuelt nr. 21, og det ærgerlige er, at han mange gange har vist, at han har klasse til ET, når han er i form, og det har virket uforklarligt med svipserne.
Nicolai Kristensen er nr. 32, og da der kun er Grand Final på Mallorca tilbage, skal han slutte i top-3 for at have en chance for at komme på ET.

Nanna Koerstz Madsen

LPGA
Nanna Koerstz Madsens første sejr på LPGA må ligge lige om hjørnet. Hun og hendes mand er flyttet til Florida for at have bedre leve- og træningsbetingelser, og den ene gang efter den anden har hun vist, at hun har formatet til at besejre såvel asiater som amerikanere.
At hun er bedst i majors, er jo ikke noget handikap. Hun blev nr. 3 i ANA Inspiration og nr. 5 i British Womens’ Open. Hun klarede sig fint i Solheim Cup med 1,5/3 og deling med Austin Ernst i single, og ved OL blev hun måske nok kun næstbedste dansker, men det var som nr. 9.
Nicole Broch Estrup har haft en mellemsæson og ligger nr. 100 på Race to the CME Globe, hvor hun helst skal være blandt de 80 første for at få en god kategori næste år. Det har hun kun en enkelt turnering til at klare, nemlig Pelican Womens’ Championship, da sæsonfinalen, CME Tour Championship, kun har deltagelse af top-60. Her er Koerstz Madsen sikker som nr. 36.

Ladies European Tour
Det er nærmest skandaløst, at Emily Pedersen ikke har kort til LPGA, for hun har spillet til det. I Solheim Cup opnåede hun med 3,5 p af 4 det bedste danske resultat nogensinde i såvel Solheim Cup som Ryder Cup, og hun vandt det afgørende point til Europa.
I OL lå hun nr. 3 før sidste runde og var langt frem i sidste runde nr. 2, før det til slut blev til en 5. plads i et felt med verdensranglistens 14 bedste. Hun har ikke spillet meget på LET i år, men nok til at være nr. 40 på Race to Costa Del Sol. Linette Holmslykke er også sikker på sit kort for 2022 som nr. 73 ligesom Nicole Broch Estrup som nr. 83.

Lovende amatører
Hvad er der på vej nede fra?
Hos kvinderne først og fremmest kæmpetalentet Amalie Leth-Nissen, men andre kan jo bevæge sig i ryk. Det ved vi.
Hos mændene står talenterne i kø. Nogle af dem er allerede turnet pro – spillere som Christoffer Bring, August Thor Høst og ikke mindst Sebastian Friedrichsen; men andre tegner rigtig godt, fx Søren Lind, Emil Elkjær Petersen og mange flere.

Forrige artikelGolfbladet – November 2021
Næste artikelBjerregaard nr. 2 – Helligkilde nr. 3
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.