Det lignede et paradis i Crans-sur-Sierre, da tredje runde af Omega European Masters blev spillet. Strålende sol, 25 graders varme og udsigt til de skønne schweiziske Alper med Matterhorn og Mont Blanc.

For spillerne var situationen dog en anden. Der var voldsom blæst og drilske, lynhurtige greens med irriterende rough omkring, så kun tre af 80 spillere sluttede under par. Kun en af dem var i top-10 (Edoardo Molinari). Rasmus Højgaard (billedet/ Getty) var hele dagen i top-10, selv om han skiftevis lå i +1 og +2. Et treputt på sidste hul kostede ham sjettepladsen, men han ligger nr. 9 i -4.

Matt Wallace startede dagen i -14, men gik i +3 uden at miste sin sikre føring: 1. Wallace -11. 2. Alfredo Garcia-Heredia -7. 3. Andrew ‘Beef’ Johnson og Henrik Norlander -6.

Mathias Friedrichsen spillede en flot runde i par og ligger nu nr. 17 i -2, mens Jeff Winther faldt til nr. 49 i +1. Jacob Skov Olesen høstede med garanti gode erfaringer, ikke mindst når det gælder den tynde luft. Han ligger nu nr. 71 i +5.

Tre danskere er i top-10 i Big Green Egg Challenge i Tyskland. Føringen deles af tre spillere, de to med umanerligt lange navne: 1. Deon Germishuis, Sydafrika, Oihan Guillamoundegay, Frankrig og Daniel Young, Skotland -13. De er tre slag foran Gregorio de Leo, Italien, mens John Axelsen er delt nr. 5 i -9.

Som delt 10 i -7 finder vi Rasmus Neergaard-Petersen og Jonathan Gøth-Rasmussen, der begge kom rundt i -5. Jeppe Kristian er nr. 22 i -5, mens Lucas Bjerregaard havde en skidt dag og ligger nr. 31 i +1.

Forrige artikelRasmus Højgaard i top-10 – fredagsoversigt
Næste artikelRose Ladies Open – DM i slagspil
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.