Både når det gælder almindelige bags og trolleys og el-trolleys er man bedst tjent med at tingene ’hænger sammen’.
De fleste eventyr starter med de berømte ord: Der var engang.
Sådan er det også når ’eventyret’ handler om noget så almindeligt for største parten af golfspillerne, nemlig valg af bag og vogn, eller ’trolley’, som det efterhånden kendes bedst som.
Der var nemlig engang, hvor man signalerede en eller anden form for tilhørsforhold til et bestemt udstyrsmærke ved at – i bedste pro-stil – have en Callaway-bag eller en Titleist-bag og så videre.
Sådan er det ikke længere ifølge butikschef Jens Bentzen fra Golfexpertens afdeling i Tilst ved Aarhus.
”Vi har en hel væg fuld af bags fra de store, kendte udstyrsmærker, men vi sælger forsvindende få af dem,” siger han. ”I stedet er det bags, der er designet til at passe perfekt til markedets mest populære trolleys, vi sælger suverænt flest af.
Jeg anbefaler næsten altid kunderne en trolley fra Clicgear, simpelthen fordi de er solide og robuste, og fordi man kan tilkøbe et hav af tilbehør til dem; kopholder, paraplyholder, ja, tilmed cigarholder, hvis man ønsker det. Clicgear trolleys kan lige til at begynde med være lidt bøvlede at folde sammen, men så snart man har vænnet sig til det, er det intet problem. Og så forholder sig sådan, at Clicgears egne bags er dem, der passer bedst til vognen. Derfor er der mange, der i samme omgang køber en ny bag,” siger Jens Bentzen, der dog understreger, at andre bags sagtens kan benyttes på både Clicgear-vognene og andre trolleys.
El-trolleys vinder frem
Hvis man er flere i familien, der spiller golf, så man skal have mere end én bag og vogn i bilen, anbefaler Jens ofte Big Max trolleys, der kan foldes sammen så de næsten ingenting fylder.
”De to modeller Autofold og Blade kan foldes, så de ikke fylder mere end ca. 15 cm. i højden, og det gør dem meget populære – også blandt dem, der har et lille bagrum i golfklubben. Hvor vores Clicgear trolleys koster 1999 kr., koster Big Max modellerne omkring 2300 kr., og igen gælder det, at mange der køber en Big Max trolley også vælger at købe en Big Max bag. De er bygget til at passe perfekt på vognen, og så er især Aqua Silencio modellen meget populær. Den har et system, der gør at jern og køller ikke rasler når man kører og så har den et meget smart indbygget regncover.”
Hvor en bag fra et af de store udstyrsmærker ofte koster over 2200 kr., så koster bags fra Big Max eller Clicgear typisk 5-700 kr. mindre, og kvaliteten, siger Jens Bentzen, er mindst lige så god.
”I dag er vandtætte bags blevet helt normalt, fordi prisen er faldet. Man skal være opmærksom på lynlåsene i de vandtætte bags, for de er smeltet på, og de kan gå i stykker, hvis man river for meget og for hårdt i dem, men ellers er kvaliteten god. De bedste vandtætte bags er fra Sun Mountain, der også leverer et udsøgt flot design, hvis du spørger mig,” siger Jens Bentzen og går videre til el-trolley afdelingen.
El-trolleys er bare blevet så meget mere populære i takt med at prisen er faldet drastisk og batteriernes levetid er blevet markant forbedret.
”Ligesom med almindelige trolleys, så er der bags, der er specialdesignet til at blive ’klikket’ direkte på el-trolleyen, så de bare sidder som de skal, og kombinationen el-trolley og bag kan fås til en samlet pris på ca. 8.000 kr. i en kvalitet, der holder i mange år med blot almindelig opmærksomhed i forhold til batteriet. Jeg plejer at sige, at man skal behandle batteriet som producenten anbefaler. MotoCaddy skriver, at man ’skal fjerne batteriet fra opladeren når det opladet’, mens Powakaddy skriver, at man ’bare kan lade det stå natten over’. Batterierne er i princippet ens, så jeg tror, at det er lidt op til en selv hvad man gør.”
En el-trolley fra MotoCaddy eller Powakaddy koster fra 5000 til 10.000 kr. med lithium batterier, og det er batteristørrelsen, og nogle ekstra detaljer som fjernbetjening, indbygget GPS, automatiske bremser med videre, der sætter prisen.
”Mange synes, at de er ’for unge’ til at købe en el-trolley, men det er bare indtil de prøver det. For det er bare så nemt. Og selv unge mennesker vælger i dag el-trolley – specielt, hvis det er ’far, der betaler’,” siger Jens Bentzen.