Dansk sejr i holdkonkurrencen efter fantastisk slutrunde. Tvillingebrødrene Rasmus og Nicolai Høigaard besatte de to første pladser individuelt
For knap et år siden blev Danmark europamestre for juniorhold. Nu fulgte Rasmus og Nicolai Høigaard, Gyttegård sammen med Sebastian Friedrichsen, Asserbo og Frederik Sejr, Mollerup denne triumf op med en endnu større: Sejr i Toyota Junior Golf World Cup, det uofficielle VM på Chukyo CC ved Nagoya i Japan.
Nervepirrende duel med Spanien
Ved EM måtte Spanien tage til takke med sølv, og VM viste sig at blive en gentagelse af denne duel.
Ibererne havde teten gennem godt tre runder. Efter første runde i -10, mens Danmark var delt 4 i -3. Efter anden runde delte Danmark og Spanien topplaceringen i -14 foran Japan -10, men efter tredje runde så det ud, som om spanierne ville trække det længste strå denne gang: De førte i -20, syv slag foran danskerne.
Kolds taktik
Træner Martin Kold overbeviste sit hold om, at guldchancen stadig var der.
– Vi kan ryste dem, hvis vi kommer flyvende fra start, hævdede han, og det kan nok være, at hans spillere levede op til det. Nicolai Høigaard fik birdie på de fire første huller, bl.a. ved at hole et chip på 2 og et bunkerslag på 3; Rasmus Høigaard på de to første, Frederik Sejr på første hul, og da Rasmus fik birdie på femte hul var Danmark allerede i spidsen.
Især Rasmus fortsatte suverænt. Hans bogeyfri runde blev på -7, mens Nicolai gik i -4, og Frederik blev den tredje tællende sidste dag i +1, som han havde været det i runde 3, mens Friedrich talte i de to første runder.
Det rakte til sejr i -23 foran Spanien -21, Thailand -19 og Japan -11.
Mestre i par-3-huller
Ved EM var turneringsformen hulspil. Nu var den slagspil, og ser vi lidt på turneringsstatistikken, vandt Danmark VM på par-3-hullerne, som blev spillet i -8 som eneste nation, der klarede den opgave bedre end par.
Det var langt fra tilfældigt. Martin Kold fokuserede specielt på disse fire huller, hvor det var meget vanskeligt at vurdere vinden, fordi teestederne lå i læ, og et af hullerne var meget langt og over vand. Da det i VM er tilladt at give råd, var han i fast rutefart mellem de fire par-3-huller for at sikre, at der ikke skete fejltagelser.
På par-4-hullerne var Danmark kun femtebedst i +18, mens japanerne var bedst i +2. På par-5-hullerne var Danmark ottendebedst i -8, mens thaierne toppede med – 22.
Danmark vandt endnu en kategori ved at score flest birdies af alle, 65, mens spanierne fik 61, og desuden viste danskerne, at VM ikke vindes på eagles – de fik nemlig ikke en eneste.
Også bedst individuelt
Hver dag talte de tre bedste scorer fra hver nation, og med brødrene Højgaard i topform var det derfor vigtigt, at enten Friedrichsen eller Sejr stod for en god runde.
Efter første runde førte Nicolai i -6 delt med spanske David Puig, mens Rasmus var delt 7 i -3. Efter anden runde var Nicolai alene i spidsen i -9, mens Rasmus var delt treer i -6. Sebastian spillede en superrunde i -5 og avancerede samlet fra nr. 57 til nr. 20.
På moving day gik Rasmus i spidsen i -9, mens Nicolai lå delt to i -8, og Sebastian bidrog med sin runde i +2. På sidste dag var tvillingerne helt uimodståelige, og Rasmus tog den individuelle sejr i -16 foran Nicolai -12, mens Frederik Sejr med sin runde i +1 sikrede den danske holdsejr.
Gode forberedelser
Martin Kold og holdleder Esben Sonne Engsted var for anden gang sammen til dette VM, og det gjorde en forskel. Første gang var man fx ikke helt forberedt på, hvor man skulle indtage maden. Denne gang gjorde man det på en international restaurant tæt på hotellet.
Spillerne bakkede hinanden fint op og tabte ikke modet, da de havde det, som Martin Kold kalder for en ’træls bag-9’ på runde 3.
Frederik Sejr, der allerede som 13-årig vandt det uofficielle EM, falder for aldersgrænsen efter i år. Tvillingerne kan være med et år mere, mens Sebastian Friedrichsen, som man bl.a. lagde mærke til, da han satte banerekord i Holbæk og vandt Mågepokalen, vil kunne styrke danske hold helt frem til log med 2021.
Travle uger
Rasmus og Nicolai er midt i et hårdt program, hvor man må tilgive dem, hvis der sniger sig en down-periode ind. German Boys og VM i Japan er overstået. Så fulgte Santanderdivisionen, og nu venter det individuelle EM, DIAC og EM for hold.
… og de lægger formentlig ikke alt for meget mærke til de forventninger, der stilles – de har alt for travlt med næste golfrunde.