15-årige Amalie Leth-Nissen indledte DM-finalen med syv birdies, og 21-årige Christoffer Bring afsluttede med -5 på de sidste seks huller i et flot DM på Hedeland GKs nyrenoverede bane
Turneringsleder Ulrik Hansen tog den første rigtige beslutning ved DM i hulspil på Hedeland GK. Spillet kunne have været sat i gang i omkring en halv time, før det måtte afbrydes i to af et voldsomt tordenvejr, men det gav ikke mening. Spilstart blev udsat til efter tordenvejret. Spillerne sluttede op, og hele dagens program blev afsluttet, selv om der måtte spilles til kl. 22.30. Godt, at DM lå så tæt på sommersolhverv.
Alt gik perfekt på banen, der havde godt af de 12 mm regn, der faldt før start. Der blev spillet golf af meget høj kvalitet; et stort antal matcher var så jævnbyrdige, at de gik i forlængelse, den længste først afgjort på 23. hul; og der skete en række overraskelser, som det er gængs i hulspil, hvor en offday for en favorit betyder farvel.
Det skete hos herrerne allerede i åbningsrunden, hvor Magnus Krebs, Ørnehøj besejrede Anders Emil Ejlersen, Silkeborg Ry 2&1, og Nicolai Tinning faldt til August Sidal Svendsen, Asserbo, som i 2. runde eliminerede Frederik Kjettrup, mens Krebs fortsatte som kæmpedræber ved at nedlægge Steen Tinning.
Hos damerne leverede Molly Mikkelsen, Kokkedal, flere af de overraskelser, der var på vej mod semifinalerne.
Her stod trods alt fire af favoritterne overfor hinanden hos damerne og leverede to bråvallaslag. Karen Fredgaard, Asserbo vandt et omskifteligt opgør med Alberte Thuesen, Mølleåen 1-0, mens Sofie Kibsgaard, Morsø nok stadig spekulerer over, hvad der ramte hende i den anden, hvor hun var 4 up efter otte. Hun fik dog bronze efter 20 huller mod Thuesen, der som Leth-Nissen var med til at vinde EM-guld for piger.
Hos herrerne var der to overraskelser, Jonas Lykke Sørensen, Esbjerg og Christian Gregersen, Odense Eventyr. Begge måtte give hånd efter 18. hul mod hhv. Alexander George Frances og Christoffer Bring. Odense Eventyr havde med otte spillere det største DM-kontingent, og at det ville blive Gregersen, der til slut stod med bronzemedaljen, overraskede også ham selv, men han spillede glimrende hele vejen.
Amalie Leth-Nissen
Det 15-årige stortalent fra Hjortespring viste i semifinalen, hvor sej hun er. Bagud med 4 efter 8 og med 3 efter 14 vandt hun først 15 med birdie, delte 16 i par og udlignede ved at vinde 17 og 18 med birdies.
Omspillet kom helt til 22, hvor Kibsgaard præsterede en birdie – men Leth-Nissen en eagle. Sådan!
I finalen var det ikke let at være Karen Fredgaard, da Leth-Nissen fik birdies på de første syv huller. Hun viste, at hun kan ride på en bølge og var 6 up. Fredgaard kæmpede godt videre og vandt to huller, men efter 15 var det slut 4&3.
Leth-Nissen håber nu, at det bliver muligt at spille US Amateur, som hun er inde i, hvis ikke rejserestriktioner forhindrer det. Hun håber, at der bliver andre muligheder internationalt, men ser også frem til DM i slagspil, for, som hun siger:
– Det er megafedt at være på golfbanen!
Christoffer Bring
Hvis Leth-Nissen sejrede fra start, kom Christoffer Bring blæsende på de sidste seks huller, efter at han var to bagud mod Alexander Frances før 11. hul, som han vandt med birdie. På 13 rakte birdie kun til at dele, men på 15 udlignede han med eagle, hvorefter han kom foran med birdie på 16.
Da sejren skulle sikres på 18, skete det med endnu en birdie, så sejrscifrene blev 2-0.
Bring spillede godt og havde især en pålidelig driver, så han kunne drive par 4-huller og nå par 5-huller i to. Han har et år tilbage på University of Texas, og det bliver lettere, fordi han læser forud virtuelt i løbet af sommeren, hvor golfmulighederne er begrænset. Næste opgave for vinderen af junior-DM 2015 og nr. 2 i Portuguise Amateur samme år samt DIAC 2019 bliver DM i slagspil.
Når college er overstået, vil han turne pro, men om det bliver i USA, hvor man ofte får fin støtte på vej ind på Korn Ferry Tour, eller det bliver på European Tour – det vil vise sig.