Barcelona har Gaudís mesterværker, stemningsfulde tapasbarer, strand i gåafstand og en europatourbane i baghaven.
Vi er i nærheden af det hektiske byliv og et mylder af turister, og alligevel er en tur til Real Club de Golf El Prat som at komme ud på landet. Roen lægger sig så snart vi passerer bommen til golfklubben og kører op imod klubhuset, der er meget moderne, meget enkelt, og falder så smukt ind i landskabet, at man næsten ikke lægger mærke til det gigantiske klubhus med flere restauranter, metervis af omklædningsskabe og alle mulige faciliteter.
Ganske imponerende.
Det var her at Thomas Bjørn i 1998 vandt sin anden sejr på European Tour. Den seneste Europatourturnering på El Prat blev spillet i 2015.
Det samlede golfanlæg byder på 45 huller, og med 2.200 er El Prat en af de største klubber i Spanien. Pablo Larrazabals er medlem og Sergio Garcia er æresmedlem og kommer indimellem på besøg.
Banedesigneren Greg Norman har sat sit tydelige præg ved at strø et anseeligt antal bunkers ud over banen, og vi står flere gange i bunden af en greenbunker og må kæmpe for at slå bolden op over greenkanten. Teeslaget er som regel også en udfordring. De smalle fairways er for det meste omkranset af træer, og giver banen karakter. Vi spiller nogle mindeværdige golfhuller og nyder udsigten til de omkringliggende bjerge.
Banen er vedligeholdt ud i alle hjørner, og det er vanskeligt at finde områder, hvor det halter en lille smule. Fairways står flot – alt er frisk og grønt, og det samme gør greenområder og greens.
I højsæsonen er Green fee 114 Euro (på hverdage – i weekender efter kl. 11:30).
Sagrada Familia slår benene væk
På vores sightseeing tour i Barcelona kommer vi forbi de smukt udsmykkede og meget særprægede bygninger Casa Batlló og Casa Milà, skabt af Antoni Gaudí, men Sagrada Familia får os til at falde bagover.
Vi står på den modsatte side af indgangen til katedralen og den lange kø bevæger sig med snegle. Men det kan bestemt anbefales at væbne sig med tålmodig og vente de omkring halvanden time for at komme ind.
Antoni Gaudís uafsluttede mesterværk Sagrada Familia – Den Hellige Familie – er en nærmest berusende oplevelse og uden tvivl et af Spaniens mest berømte byggerier. Gaudí byggede på kirken siden 1882 og forsatte gennem 43 år uden at blive tilnærmelsesvist færdig med den.
Efter de nuværende planer vil katedralen stå færdig i 2026, og til den tid have 18 tårne. Jesus-tårnet, der vil blive rejst i centrum af katedralen, kommer til at måle 170 m.
Gaudí var stærkt inspireret af såvel naturens former som geometri og eksperimenterede med forskellige metoder til at optimere sine bygningers konstruktion.
Gaudí som endda boede på byggepladsen vidste, at han ikke ville kunne nå at gøre bygningen færdig, så han producerede mange modeller og tegninger, som hans efterfølgere kunne bruge. Det blev der brug for allerede i 1926, hvor Gaudí blev ramt af en sporvogn og dræbt. Han blev begravet i krypten, og andre arkitekter overtog opgaven med at opføre katedralen.
Fra Rambla til udsigt over byen
Der er altid et mylder af mennesker på Ramblaen, den lange boulevard i Barcelona der fører ned til Columbus-monumentet ved Middelhavet. Her kan man sidde i timevis på en af Ramblaens caféer eller nyde tapas fra barerne, mens gadegøglerne gør sit for at få din opmærksomhed.
Montjüic er bestemt også et besøg værd. Med kabelbanen kan man køre op på Montjüic-højen, hvorfra der er en storslået udsigt over hele Barcelona. Her findes også store grønne parker samt nogle af de olympiske anlæg fra legene i 1992. Montjüic byder endvidere på et museum med talrige kunstværker af Joan Miró.