Intet er tilfældigt i helhedsoplevelsen af en af Sveriges 10 bedste golfbaner, gastronomi og overnatning i lækre værelser

Da Ingrid og Lars besluttede at omdanne en del af deres jord omkring gården Elisefarm, gjorde de intet halvt. Martin Hawtree, der bl.a. står bag Trump International Golf Links ved Aberdeen, fik opgaven at designe banen og lod sig inspirere af hedebanen Walton Heath, som har været vært for Ryder Cup.
Banen blev åbnet i 2005 med en opvisning af Louise Stahle og Henrik Stenson, og siden har den hele tiden været holdt i en stand, så den optræder i toppen af alle mulige ranglister for baner i såvel Sverige som Europa.

En totaloplevelse
Gennem årene har Elisefarms ry givet stadigt flere greenfeegæster, for tiden ca. 9000 om året, heraf (kun!) 15-20% danske. Ikke kun pga. banen, men også, fordi dobbeltværelserne i Herregården, Stalden og Annekset er lækre. Også som konferencefaciliteter. Desuden er stedet handikapvenligt.
Restaurant Orangeriet roses til skyerne for sin mad, som kokken Robin Hägneryd altid gør til en gastronomisk fryd. Der er spa med mulighed for massage og ansigtsbehandlinger, og skal man motionere, er det bare at vandre ud i det smukke landskab.
En morsom ting er arbejdsfordelingen for de ansatte. Receptionen tager sig af simpelthen alt! Alle ved alt om alt, hvad der foregår på hele området, bl.a. fordi der ikke er nogen fast stillingsbeskrivelse. Greenkeeperen kan have dage, hvor han ikke kan arbejde med banen – så hjælper han til i landbruget, og sådan arbejder de ansætte der, hvor der netop er brug for det, og de nyder variationen.

Banen
Den klassiske hedebane ligger i et fladt landskab med smukke stengærder og spredte gårde. Den løber også uden om en del af Elisefarms dyrkede landbrugsjord, som en dag kan blive til endnu en 18 huls bane.
Der bruges kun rødsvingel. På greens, fairways og i rough. Det giver fordele i pasningen, og der er intet problem med hverken de hurtige og lækre greens eller med de fine fairways. Selv under og efter stærk regn løber boldene lynhurtigt på greens.
Der er fire forskellige udslagssteder, så alle kan vælge den bane, der passer til deres spil og handikap. Udfordringerne er ikke mindst strategisk vel placerede bunkers, vandløb og søer, og på en del huller går en virkelig skævert out of bounds. Banen er forholdsvis lang, men når den er tør og hård, kan bolde rulle langt.
På vej rundt møder man dusinvis af de fasaner, der indgår i klubbens logo. Man nyder dyre- og fuglelivet, og så er der en fåreflok, der jævnligt flyttes, så de giver afgræsning.
Der er toiletter ved start på begge sløjfer og desuden en kiosk ved hul 10.

Ø-green og ø-tee
På bag-9 spiller man flere af de første huller på kanten af to søer, og for enden af hul 12 par-5 på 526 m fra sort, 483 hvid, 448 gul og 424 blå 399 rød) skal man 50 meter over vand til det, der nærmest er en ø-green.
Dem ser man en del af efterhånden, om end mest på par-3-huller, men så kommer der noget virkelig sjældent, en ø-tee! For at få længder fra 88 til 129 meter på hul 13 par-3 har man inddraget en ø.
Banen kræver som helhed intelligent course management, og den er designet, så den er morsom og fair at spille, uanset om man er lav- eller højhandicapper. Det er en stor anbefaling.

ELISEFARM
24293 Hörby, Sverige
Tlf: 0046 413 330 70
Mail: info@elisefarm.se
Website: Elisefarm.se

Golfpakker fås ned til kr. 1495.- for greenfee, tre retters menu i Orangeriet, overnatning og morgenmad.

Greenfeepriser er i øvrigt differencieret efter tidspunkt på dag og uge.

Forrige artikelGolfexpertens guide til begynderudstyr
Næste artikelYoga og tapas til prøvemedlemmer i Odsherred
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.