For kun anden gang spilles The Open uden for England og Skotland, og der er på Royal Portrush lagt op til en fantastisk begivenhed

Har du lagt mærke til, hvordan de seneste års majors er blevet mere og mere fascinerende at følge?
Banerne er utrolig velholdte. Eliten er blevet bredere, så der er flere om buddet, og vi har fået den ene fantastiske finale efter den anden. Desuden har der været mange dramatiske, overrumplende eller sjove sidehistorier.
Samtidig er der flere tilskuere, og tv-teknikken er forbedret så utroligt, at man i slow kan se det enkelte græsstrå hvirvle gennem luften og studere mestrenes teknik i de mindste detaljer.
Det er blevet meget, meget sjovt at se golf på tv.

The Open – nu i Nordirland
Desværre er årets sidste chance på herresiden The Open, som for første gang i dette årtusinde og kun anden gang i alt – første gang var i 1951 -skal spilles i Nordirland på Royal Portrush.
En linksbane i fantastisk setting, som du kan læse mere om i Klaus Hüblers artikel, ved en by med en fantastisk historie – se mere om det på næste side.
Nordirland har altid haft linksbaner ligesom resten af Storbritannien, men England og Skotland har været rigere lige siden hungersnøden 1845-49, hvor kartoffelhøsten slog så katastrofalt fejl, at hele den irske ø stadig lider under det.
For ikke at tale om de mange år, hvor uroligheder med terror i Nordirland gjorde det usikkert at afvikle noget som helst her.
Flot golftradition
Ikke mindre end ni nordirere har spillet Ryder Cup eller vundet på European Tour. Jeg mindes, da Michael Hoey vandt sine fem sejre på European Tour og måtte konstatere, at han stadig kun var nationens nr. 4 efter Rory McIlroy, Graeme McDowell og Darren Clarke.
Fred Daly var i 1947 den første nordirer, der vandt The Open. I 2011 blev Darren Clarke den anden, mens Rory McIlroy i 2014 blev den tredje. McDowell har også vundet en major, men det var US Open – heller ikke så dårligt, men han behøvede faktisk en placering i Canadian Open for nylig for at komme med på Royal Portrush. Heldigvis, andre end nordirerne ville have savnet ham.

Favoritter
Hvem er favoritter på den forrygende skønne linksbane ud mod Den Irske Kanal?
Bookmakerne er ikke i tvivl. Brooks Koepka giver ned til 6/1, og efter ham kommer hos de fleste Rory McIlroy 10/1, der allerede som 16-årig amatør gik Royal Portrush i 61 slag. Dustin Johnson og Tiger Woods ligger i ca. 12/1, mens Gary Woodland først skal bevise, at han er mere end et one-time-wonder. At dømme efter hans psykiske styrke på Pebble Beach bliver det næppe noget problem.
Francesco Molinari, Justin Rose, Jordan Spieth, Jon Rahm, Xander Schauffele, Rickie Fowler, Justin Thomas, Tommy Fleetwood, Adam Scott, Henrik Stenson etc. følger i hurtig rækkefølge.
Gode at sætte penge på kan være Li Haotong, ca. 100/1, måske den dobbelte majorvinder Zach Johnson ca. 125/1, eller hvorfor ikke Lucas Bjerregaard eller Thorbjørn Olesen, der begge giver 125-150/1?

Vejret
Når du har set sammensætningerne af de to første dages bolde, kan du evt. studere langtidsvejrudsigterne, for de vil tit vise, at den ene halvdel af feltet har bedre betingelser end den anden. Det kan Louis Oosthuizen være med til at tale om, for det år, hvor han vandt, havde hans halvdel to runder, der var betydeligt lettere end den anden halvdel, og så var der kun halvt så mange at besejre.

Forrige artikelNy TS1 driver fra Titleist
Næste artikelTo kæmpetalenter i uventet førerbold
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.