… og Midtfyns GK bliver bedre og bedre år for år, hvad ikke mindst deltagerne i det fynske G5-samarbejde benytter sig af

Første tee på Midtfyns GK glemmer man aldrig. Det ligger eleveret under flagstængerne med udsigt over første hul. Der spilles ned ad bakke til en green foran en trærække. Et starthul med lumske bunkers, og man må ikke slå for langt, men også en mulighed for en opmuntrende start.
Hvordan en klub med 330 medlemmer og bare to ansatte greenkeepere kan holde så høj kvalitet på teesteder, fairways, bunkers og greens er en gåde, men hver gang man kommer, føler man, at de alt er endnu bedre.

Frivillige

Formand Leif Hagelskjær og kasserer Anny Hessellund forklarer det med greenkeepernes entusiasme og mere end 100 medlemmers store frivillige indsats i husudvalg, boldopsamlingsudvalg, teestedsklippere, bunkerpassere, banefinish etc. Det virker, som om de alle konkurrerer om at være bedst, og at resultatet må være uafgjort.
Klubben har fået en netværksklub, den har et elitehold og deltager i regionsgolf, og der er 170 deltagere, når den indbyder til Nielsens Midtfyn Open. Der er mere end 50 deltagere hver mandag i seniorklubben, og der er ikke kun liv på banen, men nok så meget på terrassen ved klubhuset, selv om man ikke har en restaurant – men man kan altid skaffe forplejning, hvis der kommer klubber i klubben på besøg.

Gæster
Der er op mod 4.000 greenfeegæster årligt, og antallet er stigende. Både, fordi dens ry breder sig blandt Golfhäftets indhavere, og fordi den benyttes intensivt af deltagerne i det nye G5-samarbejde, hvor spillerne i Sct. Knud, Barløseborg, HCA Golf og Odense Eventyr får stadigt mere øje for perlen i Ringe. Den ligger kun 5 km fra Svendborg-motorvejen, men så langt ude på landet, at Kaholehaven er en grusvej. Hvilken vejnavn er i øvrigt mere passende end det, der fortæller, at i denne have ka’ man hole sine putts.
Midtfyn får stadigt flere gæster fra Hotel Faaborg Fjord, der er et godt udgangspunkt for spil på mange fynske baner.

Familieliv ved svanesøen på 4.

Mange mindeværdige huller
Man husker ikke kun åbningshullet, der stemmer ens sind til en dejlig runde. Andet hul er et kort, smukt par-3-hul. Tredje hul par-5, der er fra 333-465 m fra de fem forskellige udslagssteder, er et skønt risk-reward-hul med out of bounds i venstre, gærder og vand i højre, men det er en stor scoringschance på en god dag.
Signaturhullet er hul 4 par 3 (81-153 m) med en svanesø foran greenen, der er afgrænset af et bolværk og har bunkers bag til at opsamle boldene fra de vandforskrækkede, der slår for langt.
Kun få af hullerne føles forholdsvis intetsigende på Henrik M. Jacobsens bane, hvor en stor del af den knæhøje rough, der fra start straffe skæve slag, er flyttet langt ud i siderne, så man altid kan finde sin bold.
På hul 12 har man dagens smukkeste udsigt ind mod Ringe over Ringe Sø, og hul 18 er for mange den ultimative test, hvor man skal gennem en smal åbning i en trærække og siden undgå en sø og navigere mellem seks bunkers.
Det hul afgør mange matcher!

Forrige artikelTæt opløb på PGA Sweden National
Næste artikelTyskland med hoteller på golfbanen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.