Garrick Higgo var urørlig i to ET-turneringer på Golf Adeje og var efter dem nr. 51 på verdensranglisten

– Hvilken følelse. Tak til alle, der har været en del af denne rejse. Nu starter der en ny!
Sådan reagerede sydafrikaneren Garri Higgo, da han som 20-årig vandt Open de Portugal og katapulterede sig selv fra en beskeden kategori på Challenge Tour direkte op på European Tour, fordi turneringen var co-sanctioned mellem de to førende europæiske toure.
… og det var rigtigt. Kvalifikationen til European Tour var kun et mellemtrin, en start på en ny rejse for spilleren, der hastigt nærmere sig 10.000 følgere på Instagram.
Sydafrikanske topspillere er der så mange af, at danskere først opdager et nyt, når han/hun er der.
Lad os se nærmere på Higgos udvikling.

Fornem amatørkarriere
Higgos mor hedder Susan, og han har søskende og en kæreste, Chandré Janeke, men ellers har han holdt kortene tæt til kroppen, når det gælder hans familie. Han skilter i hvert fald ikke med sin far.
Han bor i Stellenbosch tæt på Cape Town. Et sted, der er fuldt af dejlige vingårde og skønne golfbaner. Han er medlem af en af de fineste klubber, de Zalze, der bl.a. har været vært for Eisenhower Trophy og Espiritu Santo Trophy, VM-hold for hhv. mænd og kvinder, i 2006.
Han gik på Paul Roos Gymnasium og fortsatte til University of Las Vegas, hvor han blev ’oprører’ (rebel), som man kalder sportsfolk herfra. De omfatter bl.a. golfspillere som Chad Campbell, Kurt Kitayama, Charley Hoffman, Ryan Moore og Adam Scott, så det er et sted, der producerer stjerner.
Han gik til tops på den sydafrikanske amatørrangliste, blev udtaget til Junior Presidents Cup og førte i 2017 det sydafrikanske juniorlandshold til guld i African Junior Teams.

Professionel
I 2019 blev han professionel og startede på Sunshine Tour, hvor han som rookie vandt først Sun City Challenge og derefter Tour Championship.
Næste skridt skulle være at indtage European Tour, og i første omgang fik han kort til Challenge Tour ved at klare cuttet i Q-school-finalen.
Challenge Tour blev et kortbekendtskab, da han som allerede nævnt vandt Open de Portugal i -19, et slag foran Pep Angles.

Det store gennembrud
Resten af 2020 stod i coronaens tegn, men man skulle ikke langt ind i 2021, før man var klar over, at Higgo var på vej til tops. En 4. plads i Austrian Open og en 8. plads i Tenerife Open lovede godt, men det var alligevel en overraskelse, da han først vandt Gran Canary Lopesan Open og ugen efter Canary Islands Championship i -27 med seks slags forspring.
Tilmed blev hans sidste runde krydret med karrierens første hole-in-one, da
TV-kommentatorerne blev gang på gang overrumplet af hans aggressive stil og store selvsikkerhed, og til sidst var det åbenlyst, at alle andre spillede om andenpladsen.
Tre sejre på blot 26 turneringer er en tangering af Tiger Woods’ rekord, og hvem ved, hvilke andre Woods-rekorder der kan stå for fald.

Ingen nitter
Garrick Higgo har forbløffende få og små tilbageslag i sin mod toppen, og derfor var han allerede efter den seneste sejr at finde som nr. 51 på Verdensranglisten og skulle spille US PGA Championship.
Han har hele tiden været kendt for at slå umådeligt lange drives, men ligesom Bryson DeChambeau har han nu vist, at han også mestrer det korte spil.
I US PGA Championship lignede hans turnering Rasmus Højgaards. Han klarede cuttet og havde en ond tredjedag, men til gengæld sluttede han af med en sidste runde i -3, og det gjorde kun tre spillere bedre. Facit blev en placering som nr. 64 i +8.
Han og brødrene Højgaard skal nok komme til at gå en del afgørende runder sammen fremover.

Forrige artikel3 tips til at spille golf udenfor banen
Næste artikelAlkometre på alle golfbaner
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.