Ifølge Lonely Planet er København verdens bedste by at besøge… og vi kan så tilføje; også vil du vil spille golf.
Sidste år i oktober kårede det australske rejsebogsforlag Lonely Planet København til at være verdens bedste by at besøge. Lonely Planet hæftede sig især ved danskernes gæstfrihed, byens unikke gamle arkitektur og naturligvis gastronomien, som er i absolut verdensklasse. Så sent som i juni uddelte ”The World’s 50 Best Restaurants” sine årlige priser og her blev Noma nummer to og Geranium nummer 5. København er således ikke alene Danmarks hovedstad, men hele verdens ’gastronomiske hovedstad’.
Helt billigt er det dog ikke at nyde stjernekokkene René Redzepi og Rasmus Kofoeds tallerkenkunst, for en menu løber begge steder op i 2.500 kr. per person og dertil kommer vinmenuer, der begge steder starter ved 1.500 kr. per person og som på Geranium kan fås helt op til svimlende 13.000 kr. – men så får man angiveligt også en oplevelse for livet.
Hvis man kan nøjes med mindre end to af verdens fem bedste restauranter så har København hele 15 restauranter med minimum én stjerne i Michelin guiden, og i understrømmen af disse ligger bogstaveligt talt et væld af ambitiøse restauranter, der leverer gastronomi på absolut topniveau – og til lidt mere jordnære priser, selvom København bestemt ikke er en billig by at spise i.
Kulturelle oplevelser
Alle danskere har vel været i København på et eller andet tidspunkt i livet, men er det nogle år siden, så vil opleve at der er sket meget. Bylivet er blevet internationalt, og som international storby kan hovedstaden leve op til de bedste. Arkitekturen er betagende, især i indre by, og så er der jo Nyhavn, Tivoli, Torvehallerne på det gamle grønttorv med delikatesser og små, elegange spisesteder i massevis, de fantastiske museer med Glyptoteket og Statens Museum for Kunst som de største og mest kendte, men med mange andre mindre perler.
Er man til kulturoplevelser, så har København et teatermiljø på højt niveau, hvad enten man er til store musicals på Det Ny Teater, i det nye Falconer, som snart genåbner efter endt renovering eller i Tivolis Koncertsal. Eller man er til klassisk teater i Skuespilhuset, der ligesom Operaen er en del af Det kgl. Teater.
Verdensberømte jazznavne spiller stadig i små klubber som det legendariske Jazzhus Montmartre eller Hotel Cecil. Og i den nye Royal Arena i Ørestaden med plads til over 25.000 publikummer er der både store sportsevents og koncerter med stjernenavne som bl.a. Cher og Michael Bublé i dette efterår.
Golf i hovedstaden
Helt tæt på byen og lidt længere væk.
Københavns centrum er kompakt og ganske overskuelig, men der er ikke langt til en strålende golfoplevelse, hvis golfkøllerne skal luftes når man er i byen. Royal Golf Club ved Bella Centret ligger ikke meget mere end 10 minutter i bil fra Rådhuspladsen, og her er der både en flot og ganske udfordrende 18 hullers mesterskabsbane og en 9 hullers Pay & Play bane, Copenhagen City Golf, som er tilgængelig og spilbar for alle.
Greenfee i Royal Golf er i den eksklusive ende og banen kan godt koste lidt på boldbeholdningen, men anlægget er i international klasse.
En helt anderledes, men bestemt ikke mindre betagende oplevelse får man på den gamle Københavns Golf Klub. Banen ligger i Jægersborg Dyrehave, og man er – indrømmet – et stykke udenfor byen, men herude blandt skovens kronvildt på den smukke Eremitageslette kan man opleve golf, som det blev spillet for mere end 120 år siden, da Københavns Golf Klub blev stiftet som Danmark og hele nordens ældste. Banen er vidunderlig, men roughen kan være sej.
Af andre golfoplevelser i umiddelbar nærhed af byen kan anbefales:
* Dragør Golfklub, der ligger meget tæt på lufthavnen.
* CGC Golf Klub i Vallensbæk, tæt på motorvejen.
* Brøndby Golfklub, der næsten støder op til CGC.