Ved sit 25 års jubilæum får golfklubben ud mod det smukke Fænøsund endelig færdiggjort sin masterplan for Caspar Grauballes bane

– Det går rigtig godt i GK Lillebælt, fastslår formanden Jørgen Jæger ved indgangen til sæsonen, hvor klubben fylder 25.

– Det skyldes hårdt og dedikeret arbejde fra alle: Medlemmer, personale og bestyrelse, for der har været nok at kæmpe med, siden banen blev indviet Grundlovsdag for 25 år siden. Vi har mødt udfordringerne, og vi har overkommet dem. Der har været omkostninger. Fx kæmper vi for tiden med at få vores hjemmeside på toppen igen, men det skal vi hurtigt få klaret.


– Det betyder, at vi med ændret hulforløb; hulforbedringer fra 2017, så vi kan tage to nye greens og ti nye teesteder i brug; strømlining af banens skiltning og omdøbning af de fire sæt klodser endelig vil nå frem til at opfylde den masterplan, som var Caspar Grauballes drøm, da han tegnede anlægget. Han har fulgt nøje med siden og har sammen med den skotske entreprenør David Nelson deltaget i den færdigudvikling, der nu tager banen op i en ny liga blandt Danmarks allerbedste.


Overskud og trofast medlemsskare
GK Lillebælt er gået ind i 2018 efter et år med et overskud på 418.000 kr. på trods af, at man fremskyndede flere tiltag.
Medlemstallet er omkring 1000, heraf godt 630 fuldt betalende og godt 120 flexmedlemmer. Klubben har en pæn ungdomsafdeling og glæder sig til en jubilæumssæson fuld af tiltag.
Derfor vil det betale sig i de kommende måneder at holde sig orienteret om især, hvad der skal foregå i jubilæumsugen i starten af juni.

Frivillige hjælpere
Klubbens medlemmer møder op i stort tal, når der bliver kaldt. Omkring 10% deltager i det daglige arbejde, men ’topscoreren’ er Banens Dag, i år 24. marts. På den gøres anlægget klar til sæsonstart, og ca. 50 personer stiller med hakker, skovle, spader og humør. Så arbejdes der på livet løs, til klubben bagefter er vært ved et traktement i den lyse og venlige restaurant med den bjergtagende udsigt.

Nye forpagtere
Klubben har netop til restauranten antaget et nyt forpagterpar, der kommer fra Sjælland, men agter at slå sig ned i den skønne bæltby. De indbyrdes forventninger bliver for tiden afstemt, før man endeligt publicerer, hvem der er tale om, men prisniveauet kommer til at indeholde de ting, som golfspillere gerne vil kunne indtage i en fart til en rimelig pris efter deres runde.

Piet Hein
Mens Piet Hein levede, var den gudbenådede kunstner blandt banens naboer, og det er hans søn Hugo stadig. Skaberen af superellipsen nød naboskabet og udlånte klubben to skulpturer. Dels et superæg, der pynter uden for den tidligere Lundbjerggaard, hvis bygninger i dag rummer golfklubben; dels Kysset tæt på 13. green.
Jørgen Jæger mener, at klubben bør udnytte Piet Heins ry endnu mere. Forfatteren og ikke mindst hans Gruk er næsten lige så verdenskendte som H C Andersens eventyr – og hvad får HCA Golf og Odense Eventyr Golf ikke ud af at reklamere med eventyrdigteren?

Før runden
Forventningerne skærpes, når man på vej ud af Middelfart ser golfbanen på kanten af Lillebælt. Man parkerer og går ind mellem Lundbjerggaards udbygninger, der fungerer som alt fra maskinhuse, garage og greenkeeperkontor til golfshop og sekretariat.
Man kan vælge først at skærpe appetitten yderligere med en kop kaffe eller en frokost i restauranten i hovedbygningen, og man kan varme op på den renoverede driving range, hvor pro’en har fået et træningsskur med bl.a. trackman.

Man bliver endeligt startklar på putting green ved siden af Superægget, og så går det ud på de 18 afvekslende huller. Fra dem alle er der udsigt til Lillebælt med Fænø og bagved det frodige Jylland, hvor man kan se helt til Skamlingsbanken.

Banen
Selv om træerne er vokset godt til, er banen stadig vindfølsom, og i rundens løb oplever man at få den ind fra alle retninger.
Skal man have hole-in-one, kan man lige så godt gøre det på første hul, der fra de fire sæt klodser er fra 138-155 m, men straks derefter melder udfordringerne sig for alvor med et smalt par-5-hul med en irriterende fairwaybunker fulgt af et halvsvært par 4-hul med out of bounds i venstre og to fairway bunkers samt en enkelt til beskyttelse af green.
Et af banens uforglemmelige huller er hul 4 par-4, der går ned mod Føns Skov med en skøn udsigt under vejs. Foran green skal man ramme – eller slå over – en smal åbning i trærækkerne et halvt hundrede meter fra hullet.
Hul 5 på 116-174 m har en dam med springvand foran green, og sådan fortsætter det, idet dog spillere, der allerede har gæstet Lillebælt vil bemærke, at hullerne 11 og 12 er byttet, og at hul 15 op mod Marinaen med de mange hundrede lystbåde er blevet til et par-3-hul, så den samlede par er 70.
Efter en dejlig tur kan man gøre scoren op i cafeen og overveje, om man ikke skulle prøve andre af egnens attraktioner, fx Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro.

Forrige artikelTommy Fleetwood er på vej ind i top-10
Næste artikelGOLFBLADET’s nye træner
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.