Slesvig-Holsten lokker med stemningsfyldte badebyer, strande, Danmarkshistorie og veltrimmede golfbaner.

Lige syd for den dansk-tyske grænse ligger golfbanerne tæt. Delstaten Slesvig-Holsten, som er to gange større end Sjælland, har knap 50 baner at vælge imellem. Vi spiller nogle af banerne som ligger ud mod Østersøen omkring byerne Eckernförde, Kiel, Lübeck og Travemünde. Og kendetegnende for de nordtyske baner er en høj service og value for money.

Golf Club Gut Waldshagen

Ca. 20 km fra Kiel i retning af Travemünde ligger Golf Club Gut Waldshagen. Banen ligger inde i landet i det holstenske Schweiz, hvor istiden har sat sit præg og givet landskabet bakker og dale.

Der skal spilles præcist for at navigere uden om de to ø-greens og de 52 strategisk placerede bunkers, som man møder på Golf Club Gut Waldshagen. Vand og sand er de definerende elementer på 18-hullers banen, som i øvrigt har en værdig status som mesterskabsbane.

Roughen er ikke uvenlig, fairways er velholdte, og greens med vand og bunkers er i fremragende stand. Banen har mange forhindringer, og den kan godt være svær at spille, især par3-hullerne, der enten er meget lange eller med greens omgivet af vand. Men især de to sø-huller, vil man huske.

Banen hører absolut til i toppen og greenfee på 50 Euro (hverdage mandag-torsdag) og 60 Euro i weekenden er god value for money.

 

Golf-Club Altenhof

Fra Eckernfördes Østersøbad kører man 1 km igennem bøgeskov til Golf-Club Altenhof. Det er de umådelige store, krogede og mere end hundrede år gamle egetræer, som kendetegner Altenhof, og selvfølgelig den statelige herregård Gut Altenhof.

Banen slynger sig gennem et middelalderagtigt landskab. Designet på naturens præmisser. Fairways er smalle og træerne er den helt store udfordring, ikke bare langs med fairways, men også de kæmpetræer, som står midt i spilleretningen.

Ud over vi kan anbefale at spille denne bane – især, hvis man er en god spiller, så kan vi også rekommandere at sætte sig på herregårdens terrasse og iagttage de spillere, der slår ud på hul 1, samtidig med en let frokost.

Greenfee er 60 Euro (hverdage mandag-torsdag) og 75 Euro i weekenden.

Golf und LandClub Uhlenhorst

Den verdenskendte golfarkitekt Donald Harradine var efter signende fuld af begejstring første gang han så det blidt bølgende, typiske slesvig-holstenske landskab. Han fuldendte arbejdet med at designe og anlægge banen der hører til Golf und LandClub Uhlenhorst i 1989.

Denne 27-hullers bane, der kan spilles året rundt på de regulære sommergreens. Man kan vælge at spille en eller to sløjfer á 9 huller.

Banen virker let at spille med mindre, man slår uden for de meget brede fairways, hvor en saftig rough venter. Den tyske grundighed fornægter sig ikke. Banen er velplejet, ligesom blomster og de grønne arealer omkring klubhuset står velfriseret.

 

Kieler Golfclub Havighorst

Siden 1989 har Kieler Golfclub Havighorst haft 18 krævende huller i tæt naboskab med Klosterskoven. Her får man virkelig en stor golfoplevelse. Saftige enge, skov så langt øjet rækker, diger og vandløb. Naturen er overvældende smuk, og kommer man i forsommeren er der garanti for at høre nattergalens høje triller eller gøgens ”kuk-kuk!”.

Det er en meget afvekslende bane. Nogle huller er kuperede, mens andre er meget kuperede. Der er flere naturlige søer, som er i spil, og roughen kan indimellem også suge bolde til sig.

 

Forrige artikelGolf og vodka i Warszawa
Næste artikelTiger vil spille i shorts
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.