Et gennemført og spektakulært layout, faste fairways og greenområder i verdensklasse. Great Northern ved Kerteminde får sanserne til at danse.

Foto: Foto Jacob Sjöman

Allerede ved ankomsten ad alléen med to snorlige rækker af træer får man en fornemmelse af, hvad der venter. Ingenting er overladt til tilfældighederne. Tværtimod.
Vi bliver modtaget af et bredt smil af receptionisten i klubhusets foyer. Hun spørger om vores navne og med vores respektive spillehandicap bliver vi anbefalet at spille fra tee 2, som har en samlet banelængde på 5.892 m. Et hurtigt kig på scorekortet viser, at Great Northern har hele fem teestedet med en totallængde på 4.562 m – 6.775 m.

Vi skal da lige varme lidt op! Driving rangen er ganske indbydende, boldene er i ordentlig kvalitet og så slår vi fra kortklippet græs. Vi går tilbage mod klubhuset og 1. Tee.
Wauw! Den let bølgende fairway står jomfruelig grøn og langs siderne fanger øjet de store bunkers med svungne kanter og semirough omkring. Vi kan se, hvor vi helst skal lande bolden og gør det uden problemer på dette par4-hul med 346 m til flaget. Det er derimod en udfordring at placere bolden på den særdeles godt beskyttede green.

Hul 2, det næst sværeste på Great Northern, spiller over en lille sø og videre op ad en ganske kraftig stigning. Man skal ikke spare på hverken køllelængde eller svinghastighed for at komme så langt frem på fairway som muligt for at give sig selv en mulighed for at slå op til pinden i 2. slaget. Efter at have slæbt os op ad bakken kommer belønningen i form af en mageløs udsigt. Herfra har vi fuldt overblik over flere af banens huller, og vi kan samtidig se alt det vand, der er i spil.
I forbindelse med anlæggelse af Great Northern er der udgravet svimlende 3.400.000 tons jord for at skabe de søer og vandløb, som på bedste vis definerer banen og giver en tilpas mængde af udfordringer.

Hul 3, et par3-hul som måler 183 m, er en ren gyser og super spektakulært. Fra tee falder terrænet meget stejlt ned mod en 32 meter dyb green. Men det er næsten umuligt at få bolden til at lægge sig på den ondulerede overfalde, og runoffs trækker bolden i bunker eller mange meter væk fra den eleverede green.
Med de mange bunkers og ondulerede greens har Nicklaus Design tilført yderligere udfordringer, men spillet giver samtidig en masse smil på læben, og det bliver aldrig kedeligt.
(C) Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com Jacob Sjöman
Vandskræk

På hullerne 4, 5 og 6 bliver vandet meget nærværende. Især på det smalle Hul 5 kan en slice let sende bolden i søen, mens man skal forcere vand i indspillet til green på Hul 6. Det lykkes!

Anderledes går det på Hul 9, et par3-hul på 146 meter fra tee. Green ligger for enden af en bro ude i søen, og det kræver en carry på ca. 130 meter at få bolden over. Lidt vandskræk og for meget rysten på hånden sender to bolde direkte i søen.
Scorekortet er indtil videre pænt fyldt med 2-taller. Vi er gode til at få komme igen efter et dårligt slag til semi rough, og det gælder også når bolden lander i den ankelhøje og lidt tynde rough.

Bagni begynder blidt, mens vi igen på Hul 11 bevæger os opad i terrænet på et ganske dramatisk hul.
På Hul 12 kan man putte langt udefra, og det kan man i øvrigt på mange af hullerne. Smilet kommer frem, da makkeren slår et putt op til en eleveret green for at rulle tilbage igen.

Hul 13 spiller godt opad til green, og mon ikke vi er på banens højeste sted, det vil sige 40 meter over havets overflade. Til den ene side kan vi se Odense havn, og til den anden side det blå bælt og vi kan følge broen hele vejen til Sjælland.
Pludselig dukker en servicevogn op og vi forsyner os med sandwich og Cola – på hvilke andre danske golfbaner kan man lige det?

Ikke et græsstrå står forkert

Alt hvad der skal til for at skabe en sublim golfbane er taget i brug: et 30 centimeter lag af sand under fairways skaber en meget jævn overflade og en fast turf, og giver samtidig et perfekt dræn for regnvand. Dertil kommer den ypperlige kvalitet af teesteder, bunkers, de præcise klippehøjder og ikke mindst de fortræffelige greens. Og for at kvaliteten kan bestå dag efter dag har Great Northern ansat 20 greenkeepere.

På de tre afslutningshuller på Great Northern kommer wauw-pedalen helt i bund. Fra tee på Hul 16 har vi udsigt til en skrånende fairway hele vejen til pinden 377 m fremme. Udfordringen er at sende bolden ud imellem bunker og vandløbet, som løber langs fairway. Hul 17 er banens bedste par3-hul med vand i hele højre side, mens Hul 18, et kort par5-hul med approach til ø-green får alle sanser til at danse.

Great Northern
Great Northern Ave. 1
5300 Kerteminde
www. greatnorthern.dk

Greenfee
18. huller Great Northern Course
Mandag-torsdag: 700 kr.- 1.500 kr.
(Handicapbegrænsning Hcp 36)
Desuden kan man spille en 9 hullers Academy Course, hvor der ikke er handicapbegrænsning. Greenfee 400 kr.

Golfophold og spa
Great Northern tilbyder overnatning i små huse (15 værelser i alt), som er bygget ind i terrænet og med udsigt til golfbanen.
I et område på 4.500 m2 tilbyder Great Northern SPA kolde- og varme spa-oplevelser eller en af de mange special-pools og saunas. Udover Aqua Spa rummer Great Northern Spa også et Treatment Spa og Yoga Studio.

Forrige artikelFødselar blev klubmester.
Næste artikelPeter Launer Bæk fører stadig i Kerteminde
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.