Da Tyskland blev genforenet, blev der anlagt dusinvis af golfbaner, som kom i alt for hård indbyrdes konkurrence. Det kan man udnytte – og samtidig hjælpe dem til at overleve

I DDR var golf ildeset som et dekadent, vestligt spil, men efter genforeningen fik piben en anden lyd. Der var så mange steder, der egnede sig til golfbaner, og de skulle tiltrække velhavende turister, så Mecklenburg-Vorpommern og Berlinområdet fik hurtigt adskillige glimrende golfbaner. De blev til gengæld så mange, at konkurrencen om turisterne blev benhård, og det har ført til, at man kan få mange fine tilbud.

Mecklenburg-Vorpommern
Fra Vestdanmark kommer man til Mecklenburg-Vorpommern ad motorvejen fra Padburg i løbet af godt 3½ time. Fra Østdanmark når man regionen med færge til den gamle hansestad og Nordeuropas ældste universitetsby Rostock.
Netop omkring Rostock er der flere gode golfmuligheder, hvis man kører nordpå mod kysten fra Warnemünde og vestpå langs den kyst, der udgør en riviera a la dem, man forbinder med Italien.
Bag Østersøkysten ligger luksushoteller på stribe; der er masser af aktiviteter, ikke mindst på vandet, og man kan spille golf på Golfanlage Warnemünde og Golf Resort Wittenbeck. Især sidstnævnte er en stor oplevelse af høj kvalitet.
Drager man sydpå, finder man et område med skove, floder, søer og enge med et rigt dyre- og fugleliv, ikke mindst rovfugle og storke. Der er klostre og gamle slotte, som ofte er ombygget til hoteller eller golfresorts.

Winston, Fleesensee og Strelasund
Winston Golf har to fantastiske 18-huls-baner, Links og Open, foruden en 9-huls-bane. Linksbanen vil en skotte næppe betegne som links, men den er absolut linkslignende og meget velplejet.
Fleesensee har allerede i adskillige år været en dansk favorit med fire golfbaner, fem hoteller og en kæmpespa. Navnet dukker op i golfspalternes dækning af European Tours Q-school hvert år, og de danske deltagere vil meget gerne spille her.
Ikke langt fra den gamle Hansestad Stralsund, hvis bymur pudsigt nok blev opført som forsvar mod den konkurrerende hansestad Lübeck, finder man den familiedrevne Golfpark Strelasund med to glimrende 18-huls-baner, et charmerende golfhotel og en original restaurant.
Endelig er der fine golfmuligheder på øen Usedom, som mange kun kender fra deres krydsord, og hvor raketbasen Peenemünde, som man afskød V1- og V2-raketter mod England under 2. Verdenskrig, lå.

Afstikker til Polen

Usedom kan man evt. kombinere med en afstikker til Polen, hvor kystbyerne som ved Warnemünde minder om den italienske riviera. Temperaturen er blot ikke så ulidelig høj om sommeren, som den er blevet ved Middelhavet, og prisniveauet er meget lavere.
I Międzyzdroje finder man hotel Marina, der med norsktalende ejer er blevet populært blandt skandinaviske golfspillere, bl.a. fordi det samarbejder med den nærliggende Amber Baltic GC. Banen er stærkt kuperet og kræver intelligent course management, når man skal undgå de mange bevoksninger og vandhazarder.
Også i Polen er der et golfanlægsboom i gang, og da der stadig ikke er mange polakker, der dyrker spillet, er der god plads på banerne.

Brandenburg med Berlin
Den tyske hovedstad er nærmest omringet af golfbaner, fra hvilke man bekvemt kan smutte på udflugt til byen, meget praktisk med tog, så man undgår parkeringsproblemer.
Berlin er et ’must’ for turister, ikke mindst med historien om den kolde krig og berlinermuren, som man kan opleve på en række spændende museer, såvel indendørs som i udendørs, bl.a. med eksempler på, hvor uhyggelige dødsfælder der var konstrueret for at sikre, at ingen slap levende fra Øst- til Vestberlin.
Blandt golfbanerne er Golf-in-Wall, som drives af danske Flemming Maas midt i et fugleområde, hvor man i oktober kan opleve ’sort sol’ her på samme måde som i Vadehavet. Banen er forholdsvis kort efter tyske forhold, men har fine udfordringer i course management.
Også Golf Club Prenden og Golfclub Kallin er fine baner, der som Golf-in-Wall ligger på den side af Berlin, der er lettest tilgængelig fra Danmark.

Forrige artikelBjørn tilbage – afbud fra Kjeldsen
Næste artikelCastanea Resort fornyr sig hele tiden
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.