Ryder Cup, OL, Majors mm.
Et år med et væld af højdepunkter, men hvor meget bliver danske spillere involveret i de største?
Hvad er højest: Rundetårn eller et tordenskrald? Hvad er størst: De Olympiske Sommerlege, Ryder Cup eller majors?
Det er egentlig ligegyldigt, for vi kommer til at gå meget op i dem alle sammen, og det er et skønt år, hvor der er så mange golftoppe.
Ryder Cup
43. Ryder Cup spilles på Whistling Straits i Wisconsin. USA vil igen have det hold, der på papiret er kæmpefavorit, og Europa vil endnu engang forsøge at vise, at den slags bekæmper man med tradition og team spirit.
USA udtager sit hold med otte fra en liste, hvor vigtige og aktuelle begivenheder vejer tungest. Blev det udtaget netop nu, ville de otte være: Brooks Koepka, Dustin Johnson, Webb Simpson, Xander Schauffele, Gary Woodland, Tiger Woods, Tony Finau og Justin Thomas.
Det kan godt lige den endelige liste, selv om man savner navne som Patrick Reed, Rickie Fowler, Bubba Watson, Patrick Cantlay etc., men der skal jo også uddeles fire wild cards.
Til det europæiske hold udtages fire spillere fra en europæisk og fem fra en global liste, og netop nu ville Padraig Harrington komme til at stille op med: Tommy Fleetwood, Jon Rahm, Victor Perez, Rory McIlroy, Danny Willett, Matthew Fitzpatrick, Bernd Wiesberger, Graeme McDowell og Tyrell Hatton.
Spillere som Lee Westwood og Henrik Stenson kan spille sig ind eller få wild card ligesom fx Sergio Garcia. Netop nu er J. B. Hansen som bedst placerede dansker, mens Rasmus Højgaard er næstbedst, men der er langt endnu.
OL i Tokyo
Golf afvikles i Tokyo på samme måde som i Rio, så der er ikke tilkommet en holdkonkurrence, som mange ellers var interesseret i. Det sker på Kasumigaseki GK.
Danmark får formentlig to spillere med på såvel sværd- som spindesiden. Hvem det bliver hos mændene, kan afhænge af, hvordan Thorbjørn Olesens retssag falder ud. Aktuelt ligger det til Lucas Bjerregaard og Olesen med Joachim B. Hansen og Rasmus Højgaard som følgende kandidater.
Der skal nok ske meget for, at Danmarks kvindelige deltagere ikke bliver Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen.
Majors
Som i 2019 spilles mændenes fire majors i løbet af godt tre måneder, så man kan lægge sin form an på at toppe mellem 9. april og 19. juli.
Det ser netop nu ikke ud, som om det kommer til at vrimle med danske spillere i dem. Det bliver der forhåbentlig ændret på, men ellers bliver de formentlig spændende nok alligevel – og kommer Tiger Woods tættere på Jack Nicklaus’ 18. majorsejre?
Fire WGC-turneringer er spredt bedre ud over året, og også her ser det netop nu ikke ud til, at der bliver mange danskere i felterne.
Hos kvinderne håber vi på dansk rekord med meget gerne såvel Koerstz Madsen som Broch Larsen i samtlige fem majors. Det kræver succes på LPGA, og det tror vi på.
PGA
På PGA Tour ligger The Players Championship, ’den femte major’, midt i marts, mens FedEx Cup-slutspillet optager de fire weekender i august.
Her er Sebastian Cappelen kommet lovende, men ustabilt, fra start, mens Lucas Bjerregaard indtil videre slet ikke har kunnet finde formen.
Race to Dubai
På European Tour (ET) bliver i 2019-20 de første 16 turneringer spillet uden for Europa, medmindre Volvo China Open bliver aflyst pga. Cortonavirussen. Derefter kommer Valderrama, Portugal og Made In Denmark som de første turneringer på kontinentet.
I alt bliver der 21 turneringer inden for og 25 uden for Europa, og karakteristisk nok sluttes der af i Tyrkiet, Sydafrika og Dubai.
Vi har mange danske spillere med ET-kort, og det er for tidligt at sige, hvilken skæbne de får, men det var en fornem åbning med sejr til Rasmus Højgaard.
LET
Ladies European Tour var tæt på at afgå ved en ublid død, da LPGA indgik et samarbejde med europæerne. Derfor bliver der trods alt 21 turneringer, heraf de 14 i Europa. Programmet viser indtil videre, at sæsonfinalen i Dubai er faldet væk, og der sluttes af i Spanien.
De to første i Australien har deltagelse af Emily Pedersen, Linette Holmslykke og Louise Markvardsen (der i skrivende stund er inde i den ene og nr. 3 på reservelisten i den anden). De to sidstnævnte har fra start en dårlig kategori, men kan forhåbentlig spille sig til en bedre.