Vi er tæt på afslutningen af de forskellige toures Order of Merit, der afgør, hvem der får kort til 2025.
DP World Tour
Efter Alfred Dunhill Links Championship føres Race to Dubai fortsat meget sikkert af Rory McIlroy, Nordirland foran Thriston Lawrence, Sydafrika og Billy Horschell, USA
Rasmus Højgaard er nr. 4 og Niklas Nørgaard nr. 8, og da de ti bedste får PGA-kort, har de gode chancer. De næste skæringspunkter er nr. 70 efter de kommende tre turneringer, der giver adgang til Abu Dhabi KSBC Championship 7-10. november, og top-50 kommer med i DP World Tour Championship. Kun Thorbjørn Olesen som nr. 33 ligger i det område.
Inden for cuttet for 115, der fornyr deres kort til 2025, finder vi Nicolai Højgaard som nr. 85 og Jeff Winther som nr. 94.
Rasmus Neergaard-Petersen har allerede plads næste år, men det er imponerende, at han på otte turneringer har spillet sig frem som nr. 121. 146 er Sebastian Friedrichsen og nr. 167 Søren Kjeldsen, som har bekendtgjort, at han stopper efter denne sæson og vil spille på European Senior Tour.
Challenge Tour
Der er kun tre turneringer tilbage på Challenge Tour: Hainan Open 2-5. oktober, Hangzhou open 10-13. oktober, begge i Kina, samt Rolex Challenge Tour Grand Final på Club de Golf Alcanada 31. oktober – 3. november umiddelbart uden for det lækre turistresort Alcudia. Alle tre turneringer har en præmiesum på 500.000 $, så resultaterne kan ændre på stillingen i Road to Mallorca.
To spillere er allerede på DP World Tour efter at have vundet tre gange på Challenge Tour: John Parry og Rasmus Neergaard-Petersen. Dermed er der 18 kort tilbage at kæmpe om.
Et af dem tilfalder næsten sikkert Hamish Brown, der ligger nr. 4 på listen. Et andet håber vi meget på tilfalder Lucas Bjerregaard, der er godt på vej mod gamle dages form, men som aktuelt ligger nr. 22 og altså skal avancere mindst to pladser.
Han viste godt spil i D+D Real Czech Challenge. Han fik en bogey på turneringens allerførste hul, men det var den sidste, han fik. I resten af turneringen fik han 12 birdies og sluttede som nr. 12.
Yderligere to spillere kan håbe på at komme i sæsonfinalen for de 45 bedste på Road to Mallorca: 29. Jonathan Gøth-Rasmussen, 43. John Axelsen og 47. Nicolai Kristensen. De er alle på startlisten i Hainan, og kommer der seks afbud, er Christoffer Bring sjette reserve.
Road to Europe
På Nordic Golf League er der bare to turneringer tilbage, Destination Gotland Open og Road to Europa Final by Royal Unibrew. Da Victor Sidal Svendsen sikrede sig et af årets fem kort til Challenge Tour, kæmper de øvrige om fire kort. Aktuelt er der svenskere på de to første pladser, og derefter følger Jens Kristian Thysted, Alexander George Frances og Christian Jaconsen. Der venter et hårdt opgør om de pladser.
Q-school
Den sidste vej til Challenge Tour og DP World Tour er gennem Q-school, hvor første stage er afviklet. Syv danskere er videre til stage 2, der består af fire spanske turneringer, der alle spilles 31. oktober – 3. november.
Foruden de syv vil et antal spillere benytte deres ret til at starte direkte på stage 2. Finalen spilles på Infinitum Golf i Spanien 8-13. november.
LPGA
På Race to the CME Group bliver top-60 deltagere i CME Group Tour Championship, og ved sæsonens slutning får top-80 den bedste kategori til næste år. I øjeblikket fører Nelly Korda foran Lydia Ko og Ayaka Furue.
Tre danske spillere er i top100: 40. Nanna Koerstz Madsen. 82. Emily Pedersen. 96. Nicole Broch Estrup. Der resterer seks turneringer før finalen, og de fire spilles i Asien.
LET
På LET er Chia Tamburlini, Schweiz gået i spidsen for Order of Merit, og meget tyder i det hele taget på, at schweizerne er blevet gode til at skabe vindere. De danske placeringer før de sidste tre turneringer samt finalen er: 13. Nicole Broch Estrup. 77. Emily Pedersen. 90. Sofie Kibsgaard. 104. Smilla Tarning Sønderby.
Høst Husted får LET-kort
LET Access Series er færdigspillet, og syv spillere har fået kort til LET. Glædeligt var Natacha Høst Husted blandt dem. Hun spillede fremragende midt på året og vandt bl.a. PGA Championship Gothenburg. På det seneste har tingene været lidt nervøse, men nu kan hun forberede sig på 2025 uden nerver.