Von Hagges mesterværk på Gran Canaria står som den mest lysende juvel skarpt forfulgt af Real Club de Golf de Las Palmas, som er Spaniens ældste golfklub fra 1891.
Anfi Tauro Golf som ligger i udkanten af den lille ferieby Puerto Rico i den sydlige del af Gran Canaria er en klassebane. Den amerikanske designer Von Hagge har formået at skabe en super varieret bane, der i bogstavelig forstand er skåret ind i klipperne. Vegetationen består af palmer og kaktus i forskellige arter og størrelser, mens området lige udenfor fairway er ganske goldt. Klipperne definerer i særdeleshed banen.
For at få plads til green på hul 8 måtte der først sprænges et kæmpe stykke af klippen – og omkostningerne løb så meget i vejret, at hullet er det dyreste i Spanien. Banen er meget varieret, især på de bagerste ni huller, hvor man bevæger sig længere og længere op i landskabet. Det kan bestemt anbefales at leje en buggy – vi så ingen, der trak trolleys i løbet af runden.
Græsset har en frisk grøn farve i stor kontrast til waste-områderne, som er en slags ørkenlignede område, også teestederne er usædvanlig pæne, ja, hele banen står umanerlig flot. Læg dertil de lækreste greens. Men ud over en ypperlig kvalitet er Anfi Tauro Golf nok den mest spektakulære bane på Gran Canaria.
Dramatisk og utrolig smukt
De første tre huller på Anfi Tauro er flade uden at være kedelige, men på hul 4 træder Anfi Tauro for alvor i karakter. Vi kører et stykke op i terrænet for at komme til teestedet. Hullet falder dramatisk fra tee og vi får en hel del meter forærende i drivet mod flaget, der står 375 m fra Gul tee.
På hul 6 venter Gran Canarias måske smukkeste par3-hul. Atlanterhavet som bagkulisse på dette velvoksne par3-hul, der for mange kræver en kølle for at klare de 192 m fra Gul tee.
Hul 9 er et super lækkert og udfordrende par5-hul som måler 466 m fra Gul tee. Der er god plads på fairway i drivet, men pladsen skrumper siden ind og den store sø kommer unægtelig tæt på i 2.-slaget og approach-slaget.
De ni bagerste huller er en vild oplevelse. Vi kravler langsomt opad fra hul 10 og indtil tee på hul 13, som er det højeste sted på banen. Hullet måler 151 meter og med et kæmpe fald i terrænet og en forholdsvis lille green er det sin sag at vælge det rigtige jern. Læg dertil at et slice sender bolden direkte ind i klippen.
Hul 14 er ligeledes meget spektakulært med stor højdeforskel, og bag-ni kulminerer med hul 17, som er banens smukkeste hul. Hul 17 spiller direkte mod havet, har en smal fairway og et klippefremspring fylder godt i approach-salget.
Ved første øjekast virker Anfi Tauro vanskelig, men man kan sagtens komme rundt i en fornuftig score. Det gælder om at være skarp på de smalle huller og vurdere, hvad højdeforskelle betyder for valg af kølle.
Spaniens ældste golfklub
Real Club de Golf de Las Palmas som ligger i bjergene ca. 15 km syd for Las Palmas har den ære at være Spaniens ældste golfbane. Golfklubben er grundlagt i 1891, men golfbanen blev først en realitet i 1956, da arkitekten Mackenzie Ross tegnede 18. huller ganske tæt på vulkankrateret Caldera de Bandama. Fra green på hul 2 får man den bedste udsigt til den udslukte vulkan, og har man lyst til at udforske det 200 meter dybe vulkankrater kan man følge en sti ca. 1,5 km nedenfor udsigtspunktet på Pico de Bandama. Ad den til tider stejle sti tager det ca. en time at gå helt ned i bunden af krateret.
Golfbanen i Real Club de Golf de Las Palmas er placeret på et plateau 300 meter over havet og ligger utroligt smukt, omgivet af slugter, gold lava, huse og vinmarker, der breder sig op ad bjergsiderne. Længere væk ses Atlanterhavet. Banen er lettere kuperet og hullerne er smukt omkranset af træer. Mange forskellige slags træer giver behagelig skygge på de hede dage. Da vi er kommet et stykke op i bjergene er vinden også med til at køle, og her er som regel en behagelig temperatur. Her falder mere regn i forhold til den sydlige del af Gran Canaria, og det giver både flotte grønne fairways, og man fornemmer også blødheden.
Mindeværdigt hole-in-one
Med sine 5.636 meter er banen forholdsvis kort. Udfordringer ligger derimod i de til tider smalle fairways, doglegs og ikke mindst indspillet til de eleverede og godt beskyttede greens.
På for-ni spiller flere huller på kanten af bjergplateauet og her har man de smukkeste udsigtspunkter. Banen er meget varieret, men især et af hullerne blev særlig mindeværdigt. Vi står på det eleverede teested på hul 10, et par3-hul på 167 m fra Gul tee, og overvejer hvilken kølle, der vil være egnet. Out-of-bounds i venstre side udgør ingen trussel, men der gør til gengæld de to store bunkers som skjuler sig lidt på siden af green. Det bliver en 5-kølle – en lille en af slagsen. Bolden kommer godt i luften, flyver i en direkte bane mod flaget, lander på green, hopper, ruller og forsvinder. ”Hvor er bolden?” spørger jeg i et højt løftet stemmeleje. ”Er den i hullet?” Det blev en hole-in-one, og vi drak bobler på terrassen efter runden.