Tunesien har en håndfuld golfbaner omkring badebyerne Hammamet og Sousse, og rejsen inkluderer ofte ubegrænset golf og hotel med all inclusive.
Vi bor i Hammamet, og herfra har vi kun omkring 20 minutter til de 3 baner, som ligger i området.
Yasmine er en kuperet parkbane, der måler 5.701 meter fra Gul tee. Hele 71 bunkers er i spil, to søer i overstørrelse, og dertil smalle fairways hele vejen igennem. Fairways er tilsået med Bermuda græs, der er mere tykt og genstridigt end rødsvingel, som er almindelig på danske fairways.
Alle huller er omkranset af træer, pinjer, nerier i overstørrelse, små palmetræer, og flere andre. På alle 18 huller fornemmer man variation. Det kuperede træder frem, og indimellem er der skrå lejer. Forhindringer er primært de lave spredte træer, der omkranser banen.
Når man kommer lidt uden for fairways, dufter der lifligt af rosmarin. Man bliver aldrig helt væk på de slicede slag, men tag hellere et jern på par 4-hullerne, hvis du vil spille sikkert. Fairways er meget smalle, især for de langt slående.
36 huller på Citrus
De to golfbaner samt en 9-hullers øvebane, som danner Citrus, ligger præcis overfor Yasmin Golf Club.
Citrus er bygget i 1992 og tegnet af den amerikanske golfarkitekt Ronald Fream. Han har slået noget gode streger samtidig med, at olivenlunde og den oprindelige skov er fint integreret. Landskabet er som på Yasmin kuperet, nogle steder med store højdeforskelle, mens kvaliteten er løftet. Dog uden at være prangende.
Banen har generelt gode fairways, men indimellem er der bare pletter, de steder, hvor buggies har slidt græsset væk. Teestederne mangler også noget i kvalitet – alt for langhårede. Det er først og fremmest variationen og et spændende layout, der leverer plusserne til Citrus.
Flamingo Golf Course
Flamingo-banen som ligger ca. 25 minutter fra Sousse er uden tvivl den mest spektakulære bane i området, og vi får syn for sagn allerede fra 1. tee: Vi står på et klippefremspring, langt under os har vi udsigt til den grønne fairway med oliventræer, agaver og kaktus, og et stykke borte kan vi se søen, der indimellem bliver besøgt af flamingoer i hundredevis og har lagt navn til banen. Ronald Fream har også designet denne bane.
De første huller spiller i et rigt kuperet terræn, og i selskab med masser af oliventræer. Spiller man fra de bagerste klodser på Flamingo har man 6.402 meter at boltre sig på. Vi vælger at spille fra gul tee og den har en total længde på 6.029 meter. Flere af hullerne er ganske lange. Ikke mindst banens sværeste hul 6., et par5-hul på 530 meter, som spiller omkring en kæmpe sø. Min makkers bold lander i en hulning i et oliventræ – og så er det er pokkers svært slå!
Bølgende fairways Panorama
De første syv huller på Panorama er forholdsvis flade med let bølgende fairways. Der er ikke de store udfordringer, men banen træder for alvor i karakter på bagni.
Hul 13 – et par4-hul på 343 meter fra gul – er et godt bud på et signaturhul. Her skal du carry mindst 125 meter over en afgrundsdyb kløft, og har du mod kan du skære en god bid af længden ved at krydse kløften længere mod højre. Men du har stadig et vanskeligt indspil mod en green, der er godt beskyttes af to bunkers i forkant.
Der er en eminent udsigt fra Hul 13 til havet, hvis man lige vender sig om, og fra tee på Hul 14 har man nok den allerbedste udsigt. Hul 14 spillet ned i kløften med bjerget til højre og sø til venstre, og hvis du kan lide at stå højt og slå ned i en bakkedal, så kan du glæde dig til hul 18, der også er et pragthul med en masse vand i spil.