Kærlighed har været årsagen, når Michael Anthony Gordon har skiftet job og bopæl, og vejen til at være chefgreenkeeper i Falster GK er ikke helt almindelig
Som dreng dyrkede Michael svømning og på atletikbanen var han blandt de bedste i 100 m og 110 m hækkeløb. Han var en dygtig sanger, så han var medlem af det lokale drengekor, og da han blev ældre, blev han også cabaret- og lejlighedssanger.
Født på solsiden
Michael Anthony Gordon blev født 28. februar 1964, og heldigvis for ham på solsiden, for på Jamaica er forskellen på de bedre stillede og dem på skyggesiden meget stor.
Michael har formentlig arvet sit overstadige humør fra sin morfar, der var en slags Jamaicas Dirch Passer. Hans far havde arbejdet sig frem i hæren til sergent. Siden blev han forsikringsagent og havde råd til at sende sin søn på Jamaicas bedste skole.
Golfmanager ved et tilfælde
Michael tog grader i PR og marketing på University of West Indies og fik derefter arbejde hos Sandals Jamaica, der driver 16 luksuriøse 6-stjernede resorts fordelt rundt i Caribien. Efter fem år som Entertainment Coordinator skete der noget skelsættende: Sandals købte i 1992 Uptown Golf Course for at gøre den til den fineste bane på Jamaica.
Det blev den, og i dag er den også blandt de bedste baner i hele Caribien, bl.a. fordi Michael Gordon blev ansat som golfmanager og lige vidste, hvad han ville med jobbet.
Han fandt en fransk kok til køkkenet, det bedste personale hele resortet rundt, og så tog han fat på golfen. Samtidig med, at banen blev renoveret, ansatte han caddies. Han var stolt over, at man blandt dem fandt Tom Kites caddie, Michael Carrick, formand for Professional Caddie Association (PCA), og under hvem Gordon tog en caddie-uddannelse. Desuden ansatte han de første seks kvindelige caddies, der fungerede i Caribien.
Blandt aktiviteterne var Panasonic Championship, som blev forudgået af en Celebrity Golf med deltagelse af berømtheder som Cher, Mickey Rooney, James Woods m.fl.
Kærlighed flytter alt
I 1997 mødte han Margrethe, og de klikkede med det samme. Udvekslede telefonnumre, gik på dates – og så blev Margrethe gravid med det første af deres fire børn.
Derfor flyttede han til Danmark, hvor familien boede i et hus på Blåledvej ved Lundsgaard lige uden for Kerteminde. Han bibeholdt sin musikglæde i bandet MG & the Motos, der har spillet ved Open by Night i Odense, Nyborg og Kerteminde.
Han fik job på Odense Eventyr Golf, hvor chefgreenkeeper Bendy Sørensen snart fik overtalt ham til at tage en uddannelse som greenkeeper, i øvrigt så tidligt som på uddannelsens andet hold.
Elsker at klippe græs
Det var en uddannelse, som faldt i smag hos en caribisk naturelsker: At lære alt om græsser og deres pleje; om bunkers og deres sand; om at gøde lige tilpas til, at naturen ikke tog skade; at gøre greens perfekte.
Han var i Langesø GK den første i klubben, der brugte en håndskubbet plæneklipper. Da vi mødtes på Great Northern, hvor han blev ansat som greenkeeper af den ikoniske irske chef, Aidan O’Hara, spurgte jeg, hvordan han helst ville fotograferes, og han var ikke i tvivl: Liggende på en green, og derefter lavede han golfspillernes sidestykke til en sneengel!
Ny kærlighed
Kærlighed kan falme, og det gjorde den for Michael, der mødte den igen med Elisabeth, hans livs kærlighed, som han bor sammen med i København. Denne gang var det geografiske spring noget mindre, da han blev greenkeeper på Mølleåen og nu senest på Falster GK.
Sydens Perle
Han elsker stadig sit arbejde, elsker samarbejdet med pro’en Rune Olsen og godsejeren Henrik Fabienke. Elsker i faser at arbejde med facetter på banen. Fase 1: Greens. 2: Reparation af hotspots, dvs. steder med problemer under specielt vejrlig. 3. Renovation af fairways på hullerne 2, 5 og 6 etc.
– Banen skal se ud, så Tiger Woods kan komme når som helst og nyde det, forklarer han, – alt skal tages seriøst: Fra det rigtige sand i bunkers til klipning af fairways og greens.
Hans arbejdsglæde er smittende, og han får hjælp af frivillige fra klubben. Fx passer to frivillige samtlige bunkers hver uge …
… ligesom på Valderrama, siger Gordon, som har haft en god og spændende tilværelse i foreløbig 58 år og regner med, at det fortsætter – for tiden til glæde for alle, der spiller Falster GK, Sydens Perle.
… og lad os bare håbe, at Tiger Woods og hans søn en dag vil besøge godset Skørringe og spille dens bane.