Munkebo Kro har skøn beliggenhed, lækre værelser, udsøgt mad og er centrum for såvel rejsende fra hele Europa som lokale, hvad enten de skal feste eller ’bare’ spise godt

Munkebo Kro med udsigt til Kertinge Nor

Munkebo Kro fik sine privilegier i 1826, fordi den pludselig lå centralt for trafikken til Kerteminde og Hindsholm, og fordi den løste et problem med ulovligt salg af brændevin.

Den har gennemgået mangt og meget siden – bl.a. har den været nedbrændt, men den er for hver forandring blevet smukkere og ligger med sit bindingsværk og stråtag stadig centralt, nu for hele Danmark og Europa.

 Allan Lindy
Klar til bryllup på Munkebo Kro

Den er centrum for et stort antal fejringer: Fødselsdage, jubilæer, bryllupper, konfirmationer mm, bl.a. fordi man fra festlokalerne har en skøn udsigt over Kertinge Nor. Værter og gæster er ikke kun lokale. Kroens ry er landsdækkende, og gæster kan evt. bo i de 19 værelser, tre juniorsuiter eller den stor suite.

Der er desuden daglig søgning i restauranten, fordi maden har gourmetniveau, og månedens menu er udsøgt. Se, hvad coronaen kostede hungrende ganer i februar:

Stenbiderrogn med majsblinis, Braiseret kalvespidsbryst med rodfrugter, grønkålschips og kartoffelkroketter, comté med æblekompot, lun hasselnøddetærte med vaniljeparfait.

Der er desuden hver dag en kroret, og der er torskegilder, ålegilder, skaldyrsaftener, aspargesfestival og om sommeren helstegt pattegris en gang om ugen.

Munkebo Kro – Finn serverer helstegt pattegris

Kroen med værtsparret Iben Germundsson og Finn Rasmussen tilbyder mange slags ophold, fx vikingeophold, hvor maden fremstilles af ingredienser, som man brugt i vikingetiden, som egnen er så fuld af minder fra, bl.a. Vikingeskibet i Ladby; eller cykelophold, hvor man i samarbejde med Bike Friends giver gratis adgang til værksted, opladning af elcykler og evt. sælger cykeldæk.

Iben Germundsson og Finn Rasmussen, ejere af Munkebo Kro

Den almindelige turisme byder på store muligheder. Johannes Larsen Museet samt Fjord og Bælt i Kerteminde, hvor der også om sommeren er kirsebærfestival og havnefest. Desuden udflugter til Romsø, naturvandringer rundt om Fjorden, på Hindsholm eller i Lundsgårdskovene.

Vil man spille golf, finder man indenfor rimelig afstand såvel Danmarks måske bedste bane, Great Northern, som en af de mindste, Sølykke. Foruden baner af topklasse i Nyborg, Svendborg, Ringe, Odense, Blommenslyst, Langesø og Bogense.

Denne artikel er sponsoreret

Forrige artikelUSA: Semifinaler i Austin, Nicole tæt på top10
Næste artikelHorschel vandt WGC – Nicole nr. 12
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.