Oscar Reventlow-Mourier havde planlagt en karriere i restaurationsbranchen, da han fik et tilbud han ikke kunne sige nej til.
Danmarks bedste kvindelige golfspiller, Nanna Koerstz Madsen, har siden sidst på efteråret haft en helt ung, ny caddie på bag’en når hun spiller på LPGA Tour.
Han hedder Oscar Reventlow-Mourier og er kun lige fyldt 21 år.
Til daglig bor Oscar i en hyggelig to-etagers lejlighed i hjertet af Aarhus sammen med tre roomies, men hans arbejde er noget anderledes end andre unge menneskers i Smilets By. Han har for eksempel lige været med Nanna i Saudi-Arabien, Thailand og Singapore, og i denne uge starter en turné af turneringer rundt i USA på LPGA Tour. Oscar er den yngste caddie på touren. Han er selv elitespiller, men har valgt for en stund at tilsidesætte sine egne golfambitioner for i stedet at arbejde for Nanna.
– Jeg var egentlig i gang med at starte en planlagt karriere i restaurationsbranchen, fortæller han – Jeg har stået for den daglige drift af en nyåbnet restaurant i Aarhus, men den gik ikke så godt, så derfor havde jeg fået et godt job i Espresso House og skulle til at starte der i efteråret, da min træner i Viborg Golfklub, David Dickmeiss, som også er træner for Nanna, ringede til mig. Han sagde, at Nanna søgte efter en dansk caddie, og mente, at det nok var noget for mig.
Oscar ringede til Nanna, og de aftalte, at han skulle komme over til Arkansas, hvor hendes næste turnering skulle spilles, og så skulle de prøve samarbejdet af i to uger.
– Fire dage før jeg skulle starte på mit nye job, ringede jeg til chefen og fortalte hende om den mulighed jeg havde fået. Hun tog det heldigvis pænt, siger Oscar, som så satte sig i flyet og fløj ud på lidt af et eventyr.
– Jeg vidste jo ikke om det holdt, men Nanna var enormt sød lige fra starten, så to uger blev til fem, hvoraf de tre uger var i Asien, blandt andet i Japan, hvilket jo var en helt vild oplevelse. Og det gik så godt, at vi nu har lavet en fast aftale, siger han.
Gode venner
Da Oscar blev kontaktet af Nanna, havde hun nået bunden efter en forrygende sæsonstart, hvor hun som bekendt havde vundet på LPGA Tour, som den første dansker nogensinde. Hun var gået fra sin kæreste, manager og caddie, Nicki, og alt i hendes tilværelse var under forandring. Det påvirkede hende både mentalt og spillemæssigt.
– Nanna havde prøvet nogle ’professionelle’ caddies på touren, men det fungerede ikke rigtigt for hende. Hun savnede en dansk caddie, som hun kan tale med om andre ting, og selvom der er en stor aldersforskel på os, så er vi allerede blevet rigtigt gode venner. Vi arbejder på at skabe en god stemning og en masse positiv energi sammen, og det gør vi ved at vi kan tale sammen om alt muligt – både ude på banen, og udenfor banen og om aftenen, fortæller Oscar.
Han stammer fra den gamle danske adelsslægt Reventlow, og slottet Brahetrolleborg på Fyn er blandt andet i familiens eje i dag. Selv er han vokset op i Midtjylland, og her begyndte han at spille golf i Viborg Golfklub da han var fem-seks år gammel.
– Min far spillede golf, men det var mest min farmor og hendes mand, som var en super god golfspiller, der fik mig til at begynde at spille.
I begyndelsen var det mest for sjov, for jeg var den eneste på min årgang i skolen, der spillede golf. Men så var der en anden dreng fra årgangen, der begyndte til golf og så spillede vi sammen.
Oscar blev ret god. Han gik på Idrætsefterskolen i Ikast på golflinjen og siden på Team Danmark-gymnasium. Han er elitespiller og har spillet fast i de danske eliteturneringer og om de danske mesterskaber.
– Jeg har ikke været særligt succesfuld, forstået sådan, at jeg ikke har vundet turneringer og den slags, men jeg har gået med en drøm om at blive professionel, og den drøm har jeg på en måde stadig. Jeg kommer helt sikkert til at lære rigtigt meget om at være golfspiller, som caddie for Nanna. Der ligger nogle rigtigt store oplevelser forude; US Women’s Open på Pebble Beach, Solheim Cup – forhåbentlig – til efteråret, og et OL i Frankrig i ’24. Alt sammen noget, som bliver helt vildt spændende at være en del af, siger han.
Egen golfkarriere på stand-by
Nanna Koerstz Madsen er kendt for at have et iltert temperament og en forholdsvis kort lunte, og det vidste Oscar godt da han sagde ja til jobbet. Én af hans opgaver er netop at bidrage til at tøjle temperamentet uden at det går ud over energien. Og han siger om jobbet:
– Man skal ikke glemme, at Nanna er sindssygt golfklog. Jeg kunne godt nøjes med bare at bære bag’en og lade hende selv klare resten, men hun har brug for en, der støtter hende på banen, og hun har brug for en, som hun kan have det sjovt med. Jeg har selv et voldsomt temperament, så jeg kender alt til hvordan hun føler når der bliver lavet en fejl, og jeg skal være parat til at tage nogle ’slag’ når det koger under kasketten. Men jeg kommer fra et miljø i restaurationsbranchen, hvor tonen også er hård, og jeg ved at det ikke bunder dybt. Vi er på få måneder gået hen og er blevet rigtigt gode venner, siger Oscar, som er den klart yngste caddie på touren.
– Sidst på året var vi til Rolex Awards i Naples, et meget stort, fint arrangement for alle turneringsvinderne, og der spurgte de hvor gammel jeg var, da der skulle serveres vin til maden. Det er blevet lidt af en joke mellem os, men nu er jeg fyldt 21, så nu må jeg godt drikke en øl med de andre caddies efter runden, og køre bilen, når vi skal køre rundt til nogle af turneringerne, hvilket er en kæmpe fordel.
Oscar Reventlow-Mourier har ikke sat tid på hvor længe han skal gå caddie for Nanna – det kan være alt fra to måneder til fem år eller mere, siger han. Hvad der derefter skal ske, ved han ikke. Han afviser ikke selv at give det et skud som professionel, men det er begrænset hvor meget han selv kan træne, når han arbejder for Nanna.
– Nogle gange har jeg min egen bag med ud, og vi spiller lidt sammen når jeg er hos Nanna på Boca West. Men jeg har otte-ti timers arbejdsdage, så jeg får ikke selv trænet. Til gengæld får jeg en masse erfaringer. Og når jeg er herhjemme, laver jeg jo ikke andet, så der har jeg masser af tid til at træne. Nanna har tilbudt mig, at jeg godt kan få nogle uger fri, hvis der er nogle turneringer, jeg meget gerne vil spille, men det bliver nok ikke til noget. I år er der ganske vist DM i slagspil i Viborg, men det falder sammen med Evian, som er en major, og det vil være useriøst at tage fri fra en så stor og vigtig turnering, siger han.