Golfexpertens bedste råd når du skal have ny driver.
Ny driver. Eller den første driver.
Der er ikke noget bedre, end at få nyt grej, og en ny driver topper alt.
Vi har besøgt Marc Bretlau i Golfexpertens butik i Hørsholm og bedt ham om at hjælpe os med nogle gode råd, hvis fire arketypiske golftyper skal vælge driver.
Der er ’Anders’. Han er 60+ år gammel og har spillet golf i mange år. Handicappet er 22 og han spiller tre-fire gange om ugen. Hans nuværende driver købte han for fem år siden.
’Bent’ og ’Connie’ er gift. De er begge midt i 40’erne, og er netop begyndt at spille golf. De har bestået baneprøven og skal nu for alvor ud på banen.
Endelig er der ’Dorte’. Hun er ca. 50, har spillet golf i tre år og er uhyre flittig. Hun er kommet ned i handicap 16 og har ambitioner om at sænke handicappet yderligere.
Hvordan vil Marc vejlede dem i butikken?
Alderen trykker
“Starter vi med ’Anders’, så gælder for ham som for alle, der allerede spiller golf og skal have ny driver: Tag din gamle driver med, så vi kan benytte den som målepunkt. Spillerens handicap er relativt uinteressant, men det er vigtigt at vide, hvor meget tid kunden bruger på golf. Anders spiller meget, og er ivrig omkring sin golf. Men han er blevet ældre og måske er svinghastigheden ikke den samme som for fem år siden. 70 procent er meget tro mod et bestemt mærke, så det er et godt udgangspunkt. Måske skal skaftet stadig være regular, men i stedet for et tungt regular, skal det måske være et let regular. Vil han prøve nyt, så tænker jeg at han kunne være interesseret i XXIO, som nok er noget dyrere end andre på markedet, men ca. 60 procent opnår at de slår længere med XXIO på grund af det meget lette design,” siger Marc.
”Det er altid vigtigt for mig, at kunden har en god følelse, så når man har fundet to-tre muligheder, så skal man vælge den, man føler sig mest tryg ved.”
Nygolfer ægtepar
Ægteparret ’Bent’ og ’Connie’ er blevet bidt af golf. Han vil gerne udvikle sit spil, mens hun først og fremmest bare gerne vil hygge sig. Her er tilgangen til dem forskellig, siger Marc Bretlau.
”For ham er der to veje. Da han er helt ny i golfen, er hans behov ikke så stort. En Launcher HB fra Cleveland, Wilsons LaunchPad eller F-Max fra Cobra er alle gode bud. Prisen er meget rimelig, da de ikke kan justeres. Det gør så også, at ’levetiden’ er kortere, hvis ’Bent’ udvikler sig som spiller. Derfor er den anden vej; at kigge på en af de justerbare, f.eks. SIM fra TaylorMade, hvor prisen er 1.500-2.000 højere, men som kan justeres når hans sving bliver mere stabilt. Om tre år vil han nu nok alligevel have det ’sidste nye’, så jeg ville gå den første vej.”
”Med ’Connie’ er det lidt anderledes. Hun burger måske ikke så meget tid, og ændrer sig ikke så radikalt. Der er også en tendens til, at den type kvinder gerne vil have at driveren hedder det samme som resten af sættet, så hun er i markedet for de speciallavede ’dame serier’, som PING’s G Le 2 eller TaylorMades Kalea. PING har været dygtige med nogle ultrabløde dameskafter, der er lette at svinge,” siger Marc.
Ambitiøs kvinde
Vores sidste arketype er ’Dorte’, som er en ca. 50-årig kvinde, der dyrker anden motion, og som på tre år er kommet ned i handicap 16 og har ambitioner om at blive endnu bedre.
”Her tænker jeg, at hun slår så hårdt, at vi er ovre i et herreskaft, som så kortets ned så det passer hendes højde. Hun er ude af ’dame-segmentet’. Her ville jeg kigge på enten Callaway Mavrik eller TaylorMade SIM, og de muligheder der er for at justere. Hun skal måske have 11⁰, og den kan vi finde ved enten at justere en 12⁰ ned, eller justere en 10.5⁰ op. Har hun tendens til en lille slice, vil jeg vælge at justere en 10.5⁰ op, da det ’lukker’ slagfladen lidt i modsætning til, når man justerer en grad ned,” siger Marc Bretlau.