“Jeg har kun ejet anlægget i to-tre dage, og jeg henter først nøglerne i morgen, så det er lidt for tidligt at tale om hvilke planer jeg har for Skjoldenæsholm Golf Center, men jeg har mange ideer og jeg tror, at det er vigtigt at tænke ud af boksen,” siger Christian Piil Andersen, som 1. maj overtog Skjoldenæsholm Golf Center for lige i underkanten af 25 mio. kr.
GOLFBLADET har talt med ejendomsudvikleren fra København, som ikke er golfspiller, men som har købt stedet på grund af de naturmæssige herlighedsværdier og fordi han tror på, at det vil være muligt at skabe en kommercielt bæredygtig forretning.
Ferieboliger
“Indtil for et par dage siden, vidste jeg jo ikke, at jeg ville stå som ejer. Der var flere om buddet. Jeg har prøvet golf et par gange, men skal til at tale med en masse mennesker med ideer omkring golfanlægget, og lære en masse om den del. Og så skal vi udvikle stedet. Der ligger et afslag på at bygge helårsboliger, men måske kan vi bygge ferieboliger, og så har jeg en idé om at gøre stedet til et center for mange sportslige aktiviteter ud over golf; f.eks. tennis, padel tennis, yoga, måske noget med jagt. Vi skal i hvert fald udnytte de fantastiske naturværdier, der er på det 150 hektar store areal,” siger han.
Christian Piil Andersen har siden 1999 ejet og drevet ejendomsselskabet Ordrupdal, og har stået bag en lang række byggeprojekter især i Tyskland, men også herhjemme. Han håber, at kunne udnytte sine mange tyske forbindelser til at få tyske golfspillere til at tage til Sjælland, og så ser han muligheder i at samarbejde med Skjoldenæsholm Slot og Sporvejsmuseet.
Golf er ikke nok
“Golf alene kan ikke tiltrække nok mennesker. Vi skal have mange forskellige tilbud, til både familier og par, og grupper. Jeg tænker blandt på kulturelle aktiviteter. Og så skal jeg finde ud af hvordan vi igen får en golfklub op at stå,” siger han og vil ikke komme med et præcist bud på hvornår der igen spilles golf på Old og RTJ II Course.
“Jeg vil ikke love for meget, for det bliver jeg bare holdt fast på. Det vil være skønt, at komme i gang så hurtigt som muligt, men der skal først skabes en bæredygtig forretningsplan for driften. Jeg er åben for ideer, og skal bruge de næste uger til at brainstorme med mennesker i golfbranchen,” siger han.
Foto: 18. hul på RTJ II banen bliver forhåbentligt snart taget i brug igen. (Foto: GOLFBLADET)