De golfklubber, der har haft stor stigning i antallet af nye medlemmer, har fokus på at skabe et godt socialt miljø.

Når dagsordenen er at skaffe flere medlemmer til klubben mener direktør i Dansk Golf Union, Morten Backhausen, at klubberne bør begynde med at kigge deres eget produkt efter i sømmene: ”Har vi den bane, de faciliteter og den service som medlemmer og greenfee spillere efterspørger?” Og, for at finde ud af det, foreslår Morten Backhausen, at klubberne spørger dem, der spiller på banen, og bruger IT-værktøjet Spilleren i Centrum.

Morten Backhausen peger tillige på vigtigheden af, at klubbens medlemmer udbreder det gode budskab til familie og venner om ”hvor skønt det er at spille golf!”

”Den bedste måde at rekruttere nye medlemmer er gennem dem, der allerede spiller golf. Altså mund til mund metoden. Store annoncekampagner virker ikke på samme måde,” siger Morten Backhausen.

”Og, når familie og venner kommer første gang til en introdag i klubben er det meget vigtigt, at de fremmødte får en god velkomst. Der skal være en god stemning. Og efterfølgende i et prøveforløb er det sociale mere vigtigt end det golfmæssige,” fortsætter han.

Endelig er det en god idé, at klubben er en del af lokalsamfundet, og det kan bl.a. ske ved at fortælle om klubben i de lokale aviser og gennem dialog med politikerne.

 

Tønder Golf Klub satser på gratis golf

De seneste tre år har Tønder Golf Klub tilbudt nye at prøve kræfter med golfspillet ud fra devisen: ”Det skal være gratis at komme i gang”. Det betyder, at nye spillere kan tilmelde sig et gratis prøvemedlemsskab, der løber i hele 2018 og inkluderer undervisning, golfkørekort, gratis lån af udstyr, kaningolf 1 gang om ugen og spil på 18-huls-banen. Eneste betaling er 350 kr. til lærebøger m.m.

Spil gratis-kampagnen består af annoncer i dagpressen og ugeaviser samt et videoklip på klubbens officielle Facebook-side, som er annonceret både nord og syd for grænsen.

Tønder Golf Klub er vokset fra 502 medlemmer per 30. september 2016 til 539 medlemmer per 30. september 2017. En stigning på 37 medlemmer svarende til 7,3 procent.

 

Formand Bent Johannsen, Tønder Golf Klub tøver ikke et sekund, når han skal forklare tilvæksten af nye medlemmer:

”Vi kan jo se, at vi får mange nye medlemmer ved at bruge dette koncept med gratis golf. I sidste sæson har vi haft 75 der tog imod tilbuddet, og af dem har 51 meldt sig ind. Det er en succes og flere golfklubber i området er begyndt at kopiere vores koncept, siger Bent Johannsen.

I år vil klubben forstærke indsatsen med en række mentorer. Hver ny spille får en mentor, der vil hjælpe nye spillere på vej i de kommende to år.

 

Smørum Golfklub er Danmarks største

Smørum Golfklub har med den seneste medlemsopgørelse fra DGU befæstet sin position som Danmarks største golfklub, og er nu en af få golfklubber med venteliste til bestemte typer af medlemsskaber.

Den 30. september 2016 blev antallet af medlemmer i Smørum Golfklub opgjort til 2.267 medlemmer, og et år senere den 30. september 2017 var medlemstallet steget til 2.525. Det vil sige, at der på bare et år netto kom 258 nye medlemmer, svarende til en stigning på 11,3 procent. Det er værd at bemærke, at den største stigning lå i antallet af nye senior fuldtidsmedlemmer. Af de 258 nye medlemmer var 121 Senior mænd og 39 senior damer.

Golfmanager Brian Stig Jørgensen, Smørum Golfklub, har flere forklaringer på denne positive udvikling:

”Vi sørger for at medlemmerne bliver integrerede i klubber-i-klubben. Det gælder både nye og gamle medlemmer. Klubber-i-klubben skaber netværk og venskaber og dermed er medlemmerne mindre tilbøjelighed til at melde sig ud. Men den vigtigste enkeltstående forklaring er vores succes med vores 8 ugers begynderforløb, hvor nybegyndere får træning af pro og deltager i kaninturneringer med andre på samme niveau, siger Brian Stig Jørgensen.

”Vi har en indmeldelesrate på over 80 procent og det skyldes ikke mindst de 35 frivillig, som følger kaninerne og muntrer dem op. De er den sociale lim.”

Som alle andre golfklubber oplever Smørum afgang af medlemmer på 7-8 procent hvert år. Det skyldes en blanding af alderdom og i den modsatte ende spillere i 20erne, der har travlt med familie og arbejde.

”Vi har stort fokus på, hvordan vi kan fastholde medlemmer. Vi tilbyder unge at forblive ungdomsspillere indtil de er 25 år til lavt kontingent, og de kan forsætte med lavere kontingent indtil 30 år, hvis de studerer. Og vi har en seniorordning, hvor pensionister blot skal betale 100 kr. for en buggy,” siger Brian Stig Jørgensen og tilføjer:

”Selvfølgelig har det også betydning at vi råder over 51 golfhuller, og har en god geografi med et kæmpe opland.”

Forrige artikelLigheden mellem simulatorgolf og kreaturer
Næste artikelTrelleborg har indført 12 hullers bane
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.