Fantastisk afslutningsrunde, da Patrick Reed vandt Masters 2018

Hvilken afslutning! Årets Masters Tournament blev præcis så intens og spændende, som man havde kunnet håbe på og drømme om.

Patrick Reed gik ganske vist ind til finalen med tre slags forspring til Rory McIlroy og fem til Rickie Fowler, men man ved af erfaring, at på en bane som Augusta National kan tre slag forsvinde så let som ingenting. Der er ikke ét eneste hul på banen, der ikke både kan kaste en birdie eller en bogey – eller værre – af sig, og man fik hurtigt en forsmag på hvad dagen ville bringe, da den tidligere vinder Jordan Spieth lagde fra land med to hurtige birdies på 1. og 2. hul.

Da førerbolden kom i gang var det tydeligt nervøst. Reed sendte drivet ud i kanten af træerne i venstre, mens McIlroy høvlede et gigantisk slice ud i skoven til højre tæt på out.

McIlroy rev en mesterlig par ud af det håbløse leje, mens Reed lavede bogey. Man fornemmede, at intet var afgjort.

Spieth fandt magien

Men overraskende nok var det ikke fra McIlroy, at angrebet kom, selvom det blev til endnu et indhentet slag på par5-hullet 2. Nordireren kunne ikke få bolden hul, og tabte terræn. I stedet kom angrebet fra en ustyrlig Jordan Spieth. Fem under på de første ni, birdies på 12., 13. og 15. – og så var Spieth og Reed lige. Rickie Fowler i næstsidste bold holdt gryden i kog, kom først under par på 9., men fortsatte med birdies på 12., 13. og 15. og pludselig var det virkelig game on.

Spieth lavede ni birdies. Puttede fuldkommen fantastisk, og havde han kunnet holde bare par på 18., havde han tangeret banerekorden. Men, der er jo altid et men. Spieth’ fadede drive ramte en gren og dumpede ned i semi-roughen 275 meter fra green – det er et par4-hul! Spieth slog sit tredjeslag ind til et par meter, men missede akkurat puttet og sluttede 8 under for dagen, 13 under for turneringen.

Triumf for Reed

Næsten samtidig fik en stabilt spillende Reed genskabt forspringet med en birdie på 14. og var nu to foran Spieth og Fowler. Han missede muligheden for birdie på 15. hul og igen på par3-hullet 16., og måtte kæmpe hårdt for par på 17. Intet var endnu afgjort.

Fowler slog et pragtfuldt slag ind til 18. og sænkede puttet for en runde i 67 slag og 14 under for turneringen. Dermed skulle Reed lave par på sidste for at undgå omspil og det lykkedes med et nervepirrende et-meter putt.

Reed holdt nerverne i ro, spillede måske ikke sin bedste golf, men holdt hovedet koldt og fik de birdies, der skulle til, når han havde sat slag til. Det blev blot til en runde i 71 slag, men det var præcis nok. Og hverken Jordan Spieth eller Rickie Fowler virkede specielt skuffede, da de blev interviewet efter afgørelsen var faldet. De anerkendte 100 procent Reeds præstation var yderst tilfredse med deres egen indsats.

Europæerne havde en ganske god Masters. Jon Rahm blev nummer fire alene, selvom han til sidst var ved at koge over af frustration, og Henrik Stenson og Rory McIlroy blev delt 8.

Hole-in-one

Charley Hoffmann slog dagens slag med et hole-in-one på 16. hul – det er 12. gang det sker i en finalerunde netop på det hul. Doug Ghim blev bedste amatør, og selvom han sluttede næstsidst fik han en forrygende afslutning på 18. da han sænkede et slag langt ude fra for birdie.

Veteraner som Bernhard Langer, Fred Couples og Vijay Singh klarede alle cuttet, og Tiger Woods fortsatte sit lovende comeback. Han var ikke på noget tidspunkt i spil til sejren, men sluttede flot af med en runde i 69 slag.

For et par år siden blev Patrick Reed kritiseret for at være lidt for kæk, da han efter en turneringssejr kaldte sig selv for en top5-spiller i verden. I denne uge beviste han, at det ikke kun var kække ord.

Forrige artikelForrygende afslutning venter
Næste artikelLuksus, varme, familieturisme og golf
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.