René Aagaard Andersen vil hæve standarden på baner, spare klubber for nogle penge og give dem mulighed for at tjene andre, mens kommunikationen bliver bedre

René Aagaard Andersen har som golfmanager en stor del af sin karriere, oplevet meget, der har irriteret ham.
Hvorfor forsvinder så mange penge fra golfsporten? Til billigere kontingent for flexmedlemmer; rabattilbud på greenfees; for dyre indkøb af alt fra toiletruller til klippemaskiner? Hvorfor skal greenkeepere år efter år knokle en vis del ud af bukserne for kun at opleve nye nedskæringer på banedrift og medarbejderstand?
Nu vil han at gøre noget ved det til glæde for alle.

Fine forudsætninger
René Aagaard har oparbejdet erfaringer, der giver nødvendige forudsætninger. Ikke ved et langt liv i golf, for han begyndte først at dyrke spillet i år 2000. Familien var, da han var 15, flyttet fra Aalborg til Aabenraa, og da René efter udlandsophold i Schweiz og Tyskland samt ti år i København i 2002 flyttede tilbage til Aabenraa, havde hans bror Jan sammen med nogle kammerater etableret en seks hullers golfbane i Løjt Kirkeby, og her spillede de ivrigt.
Den aalborgensiske rigmand Thorkild Kristensen havde da købt Løjt Ferieby af Dansk Folkeferie, og det lykkedes Jan Aagaard at overbevise ham om, at husene dér ville være lettere at sælge, hvis de lå op ad en golfbane. Da den var opført, og husene var solgt, fik den nye Aabenraa GK mulighed for at købe banen til en rimelig pris.

René sad i Aabenraas første bestyrelse, var bestyrelsesmedlem i Sønderjyske Eagles og samtidig golfmanager på Rømø Golf & Wellness. Da det gik konkurs i 2008, blev han klubsekretær i Aabenraa, til en entreprenørkonkurs i forbindelse med opførelsen af et nyt klubhus i 2013 kostede så meget af økonomien, at der ikke var råd til ham.

Første hold golfmanagere

I årene 2010–13 deltog han i Aalborg på første årgang af den nye golfmanageruddannelse, der blev noget af en åbenbaring. Holdet var fuldt af kreative personer, der ikke havde noget imod at dele viden og ideer med hinanden.

I fortsættelsen solgte han i et par år betalingsløsninger, Digital Signage og kasseløsninger til golfklubber i Danmark og Norge og var en overgang kursuskoordinator hos Idrættens Kompetence Center, der står for golfmanagementuddannelse og salg af gødning til danske og europæiske golfbaner. I sin tid som klubsekretær i Aabenraa prøvede René uden held at samle de sønderjyske klubber til fællesindkøb af fx diesel. Der vil altid være en vis mistro, hvis en formidler er ansat i en deltagende klub.

Golfbiz
Nu opretter René Aagaard i stedet som uvildig Golfbiz som indkøbsforening for golfklubber.
Ved oprettelsen tilbyder den 15-20% på diesel samt attraktive aftaler om el. Desuden er der fordelagtige indkøbsmuligheder på fx toiletpapir, servietter, rengøringsmidler, arbejdstøj, it-skærme, scorekort, kontor- og restaurantforsyning, og der kommer mere til. Der ses bl.a. på forsikringer og alarmtjenester, og det vil blive muligt at bestille alt direkte på nettet via egen udviklet software.
Alt som en moderne udvikling af brugsforeningstanken.

Turflynx F315
Renés nevø Nikolaj er greenkeeper i Frederikshavn, og sammen med Jan udgør de en trio, der efter grundige studier har fundet ud af, at den ideelle klippemaskine ikke bare til golfbaner, men til stadions, parker etc. er den eldrevne, førerløse Turflynx F315, der fås i flere forskellige klippebredder.
Den er portugisisk og stor på markederne i hjemlandet, Tyskland, Holland og sågar Australien. Nu har trioen fået eneforhandling i Norden, og de første salg er ved at være i hus. Maskinen er opbygget som en robot, der styret af et gps-system kan passe sig selv. Fx kan den programmeres til at færdiggøre én opgave og derefter tage vejen over til en anden.
En enkelt maskine vil på fem år kunne spare en klub for 800.000 kr. i arbejdstimer, brændstof og vedligehold i forhold til konventionelle fairwayklippere.

Golflog
Sidste del af René Aagaards tretrinsraket er programmet Golflog; en app, som er en lukket – og gratis – kommunikationsbase for golfklubber. Med den kan klubber kommunikere med medlemmer via app’en i lukkede grupper for udvalg, medarbejdere og trænere/spillere. Man kan have baneguides og regelsamlinger; restaurant, pro og golfshop kan udsende aktuelle tilbud, og man kan selv bestemme, om nyheder skal være interne eller offentlige. Medlemmer kan lave egne grupper og kommunikere direkte via en indbygget chatfunktion, og pro’en kan have grupper med løbende kommunikation, oplægning af videoer mv. med alle, der modtager træning. Al kommunikation vil være lukket og ejet af klubben selv i modsætning til fx kommunikation på SoMe-platforme.

En åben udgave vil gøre det muligt at kommunikere med medlemmer af andre klubber, der downloader app’en. Klub, restaurant og pro kan markedsføre sig med særlige tilbud og fx tilbyde spillere i nærheden af en bane en teetime med stor rabat, fordi tiden to-tre timer senere stadig er ledig.
René Aagaard har med sine kompetencer overvejet, hvordan han kan hjælpe golfbranchen, hvis midler på mange områder er blevet udsultet.
Hans passion for golf og ønske om bedre vilkår for klubberne er motivationen. Han håber, at klubberne vil yde hjælp-til-selvhjælp ved at deltage, opleve besparelser og øget salg og få luft i økonomien. Hvor meget mon går i mål?

Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelRømø Golf Klub forbedrer klublivet…
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.