I 2008 blev det første spadestik taget til hvad der i dag er en 27 hullers mesterskabsbane ved Horsens fjord. Kåret til verdens bedste nyanlagte golfanlæg i 2010, er Stensballegaard den dag i dag stadigvæk et fantastisk anlæg. Men under det flotte og moderne ydre findes et stykke danmarkshistorie.

Stensballegaard nævnes første gang i annalerne i 1341. Dengang var golf endnu 400 år fra at være i den form vi kender spillet fra i dag. I næsten 300 år var Stensballegaard i den samme slægts eje, men i 1661 sælges godset.
Ad omveje erhvervede Københavns Borgmester Nansen sig Stensballegaard. Hans Nansen var Københavns borgmester under svenskernes belejring og hjalp Frederik III med at indføre enevælden i 1660.

Hans Nansens barnebarn, Karen Nansen, var gift med Peder Griffenfeld (engang Danmarks mægtigste mand). Karen dør kun 16 år gammel i barselssengen efter at have født datteren og enebarnet Charlotte Amalie, der som 13-årig arvede Stensballegaard og 46.000 rigsdaler. I sandhed en velhavende dame – et godt (par)ti.

I 1928 køber slægten Ahlefeldt-Laurvig Stensballegaard, og siden da er der drevet frø, korn, frugt og traditionel skovdrift, samt jagt og svineavl på den 400 hektar store gård. Små 80 år efter, lægges de første planer til det imponerende golfanlæg.

Fra baroner og grever, til golfanlæg og moderne amerikansk golfarkitektur – Stensballegaard er et stykke dansk (golf)historie, der er værd at opleve!

Næste gang du pakker golfkøllerne og tager turen forbi Golfbanen ved Horsens fjord, tænk da over hvilke fodspor du mon træder i på de flotte fairways.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten til junior-DM
Næste artikelEn ulv i fåreklæder
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.