-Et slaraffenland for golfere

GOLFBLADET har taget turen over Øresund for at teste nogle af banerne i Skåne. Her er omkring 70 golfbaner at vælge imellem – og de ligger tæt. Skåne er nemlig en af de golfdestinationer i Europa, hvor koncentrationen af golfbaner er størst.
Ud over den korte afstand er mange af de Skånske golfbaner de rene klassebaner. I den mangfoldige natur møder man usædvanligt smukke parkbaner og baner, der spiller i mere vild natur, endda linksbaner.
I dette tema besøger vi Araslöv GK, der råder over hele 36 velplejede huller lidt udenfor Kristianstad, kendt for god indkvartering og køkken. Og idylliske Bokskogens GK, måske Skånes smukkeste golfbane, er ganske udfordrende, og var en af de første baner i Sverige som lagde græs til Europa Tour.

De 18 huller på Söderslätts GK snor sig i et åbent landskab ved Hvellinge og byder på søer og en stort antal bunkers, og vi kommer også helt nordvest i Skåne og besøger golfperlen på Bjärehalvøen. De 18 huller på Bjäre GK bølger sig smukt i et naturområde 150 m over havet lidt udenfor Båstad. Ud over en udfordrende og kuperet bane byder Bjäre på indkvartering i hotel eller i lodge.
Man kommer næppe udenom PGA Sweden National, som har langt græs til Challenge Tour i 2011 og til European Tour i både 2014 og 2015.

Vi besøger også linksbanerne på Falsterbo og junghusen. Her føles det som at spille på en blæsende kyst i Skotland eller Irland. Turfen er fast, lyng blandes med marehalm, klitter er her også – det kan ikke blive meget mere links. Nabobanen Ljunghusen er gjort af samme stof, og kan bryste sig af at være blandt Sveriges ældste og tilmed sværeste golfbane. Her bliver man udfordret af hele 80 bunkers, 12 søer, og ofte en strid vind. Klubben blev grundlagt i 1932 og blev i 1965 den første i Skandinavien med 27 huller. Banen er ligesom Falsterbo en af de få ægte links i Sverige, og ligger smukt i et stort naturområde.

Herregårde og gårdbutikker

Man skal ej glemme, at Skåne er mere end en højt besunget golfdestination. Vil man gå på opdagelse i historien, ja så har Skåne næsten 300 slotte og herregårde. Regionen kaldes for Sveriges spisekammer og er en drøm for både gårdbutiksentusiaster og haveelskere, der vil opleve parker i kombination med gourmet-mad, udstillinger og festivaler.
Regionen var en del af Danmark indtil midten af 1600-tallet, og den danske forbindelse er stadig tydelig rundt omkring på landet og i byerne.

Forrige artikelVild med Irland og Peachtree
Næste artikelSpil linksbaner i Skåne
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.