Et tilfældigt møde med en golfspiller behøver ikke at finde sted på golfbanen, men diskussionen om golf tager hurtigt fokus
Søren Andkjær dukkede pludselig op i Kerteminde Bridgeklubs Bridgecafé tirsdag eftermiddag for at lære at spille bridge, som mange havde anbefalet ham at gøre.
Det kastede han sig over med samme energi, som han tidligere lagde i at lære golf, men med en vis nervøsitet, fordi han var spændt på, om ryggen ville holde til det.
Vi fortsætter baglæns i Sørens liv og finder ud af, at han har været et aktivt sportsmenneske sideløbende med, at han har arbejdet med telefonsystemer på Odense Universitets Hospital. Han kørte også for lægevagten i begyndelsen af 1990erne – og her spillede lægen bridge.
I begyndelsen var cykling i hovedsædet, men i 1998 styrtede han og brækkede ryggen fire steder. Nu var cykling udelukket, men han bestemte sig for at forsøge sig med golf – hvis det blev muligt.
Fra cykling til golf
Det gjorde det, og han kastede sig over det. Det tog ikke lang tid at få golfkørekortet, og desuden blev han klubdommer. Hans handikap blev lynhurtigt lavere, til det nåede 9,7. Aktuelt er det 15, men det skal nok blive lavere igen, forsikrer han. Han har stadig til gode at få et hole-in-one, men har en enkelt eagle blandt sine præstationer. Det var på Odense Eventyrs nordbane og indtraf på ottende hul.
Han elsker golf og har spillet danske baner, bl.a. som medlem af G6, der omfatter seks fynske klubber. Desuden på Sjælland og Møn, på Samsø og i Jylland. Han har rejst intensivt i udlandet. Fra Bali over Wien og Portugal til – om kort tid – USA.
Glæden ved golf
En gang vandt han i en konkurrence en rejse til Islantilla, fordi han vidste, at der må være 14 køller i en golfbag under en turnering. Til gengæld har han en gang kørt en elvogn i søen på Barløseborg, fordi han var uopmærksom et øjeblik – han koncentrerede sig alt for meget om næste slag!
Søren er ligeglad med vejret og har en klar fordel, hvis det regner, fordi så mange af konkurrenterne ikke kan lide det. Han spiller golf for det gode kammeratskab, bl.a. hos Odense Eventyrs Torsdagsherrer; og han elsker kampen med sig selv. Han kan også bedst lige, hvis der er et lille sidevæddemål, som ikke behøver at være voldsomt stort, men som hjælper på koncentrationen.
Bedste baner
Han må tænke sig godt om, før han nævner, hvilke af de snesevis af baner, han har spillet i ind- og udland, han finder bedst.
Han når frem til, at han i udlandet synes bedst om den portugisiske Val de Lobo, og at han i Danmark først tænker på Helsingør, Hørsholm og Rold Skov.
Nu er Søren på vej mod det, golfspillere som Arnold Palmer og præsident Eisenhower anså som den ideelle cocktail: Golf om dagen og bridge om aftenen.