I denne uge går det løs i på Scottsdale med Waste Management Phoenix Open, hvor fokus falder på hul 16 par 3, hvor et liv udfolder sig, der ikke findes – og måske ville være forbudt – andre steder.

I 2012 oplevede man, at publikum var utroligt vidende om de spillere, der var i feltet. Lad os mindes, hvordan det gik til, med Golfbladets beretning om det:

Under tv-transmissionerne fra Waste Management Phoenix Open undrede Jesper Kjærbye sig flere gange over, hvor utroligt vidende publikum omkring det berømte 16. hul var. De vidste og kommenterede de mest forbløffende ting om de spillere, der kom forbi på par-3-hullet, der har udviklet den mest forbløffende kultur for noget hul på verdens store toure.

Mere end 20.000 tilskuere samles omkring hullet hver dag, og der kæles for dem. I løbet af den seneste snes år er der bygget store tribuner omkring hullet, hvor de mange tilskuere tidligere sad på bakken som ved alle de andre huller; og alle regler for tilskueretik er suspenderet. Her hujes, jubles og buhes; spillerne ved det og skal nok vare sig for at lægge sig ud med det feststemte publikum. Mange har ‘offergaver‘ med i form af kasketter eller andet, som de kan dele ud, og de laver gavmildt high five med de nærmeste.

Når tilskuerne er så vidende, er årsagen ikke, at de alle sammen er nørder. Derimod har de sikret sig en kopi af Leonards Liste.

Mike Leonard fra Lakeville, Minnesota ved alt om 16. hul, som har fascineret ham, siden han første gang så det på tv som dreng i 1987. Han mindes Tiger Woods‘ hole-in-one i 1997, og fra 2000 begyndte han selv at stå fast ved hul 16 under turneringen. I 2004 fik han ideen til sin liste. Han begyndte at indsamle alskens trivia om de professionelle spillere, og de var ikke svære at få fat i. De fleste kan man finde på PGAs officielle hjemmeside, og andre kommer til i de artikler, hvor diverse magasiner portrætterer spillerne.

Før hver turnering tager Leonard feltets spillere ud af sine lister og laver årslisten, der sættes alfabetisk op, fotokopieres og distribueres gavmildt omkring hullet – hvorefter tilskuerne kan begynde på deres små vidensdrýp.  En kan spørge Matt Bettencourt: – Hvordan har din tvillingsøster Michelle det?

– Hvordan var det at lave hole-in-one i et velgørenhedsarrangement, erklære sig professionel på stedet og få 1 mio $ som start på karrieren? bliver Jason Bohn spurgt.

Når Jonas Blixt (billedet Getty) kommer forbi, bliver han afæsket sin mening om Entourage‘s seneste album, for man ved, at dem er han en stor fan af.

Martin Flores kan man spørge, om han for nylig har nydt nogen af sin bedstemors lækre enchilladas.

Til Jonathan Byrd kan man bemærke, at han formentlig drømmer om at komme i omspil, for sådan et har han jo vundet med et hole-in-one.

Er man interesseret i fodboldhistorie, spørger man Brian Davis, hvordan den legendariske engelske målmand Ray Clemence har det, for Davis er gift med hans datter Julia – og skal man bruge en god DJ, spørger man i farten Tommy Biershenk, for han virkede som DJ, da han gik på college. osv. osv.

Forrige artikelLeishman puttede sejren hjem
Næste artikelUgens tv-golf: Ørkengolf på programmet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.