Trinidad & Tobago var en spansk koloni indtil 1976 hvor de løsrev sig og blev et selvstændigt land. Geografisk befinder vi os i Caribien, kun få kilometer hav fra Venezuela. Trinidad & Tobago er det eneste land i verden med en hovedstad opkaldt efter et anden land. Port Of Spain er navnet og det er her de internationale flyselskaber lander. Trinidad og Tobago er to separate øer der tilsammen udgør et land.

Der er stor forskel på de to øer. Trinidad er med Port Of Spain, en pulserende metropol med store moderne shopping centre, alle de store hotelkæder, forretningskvarterer og et aktivt natteliv. Desværre er der også en del kriminalitet på Trinidad, og man bør tænke sig om hvor man går hen, efter mørkets frembrud. Mindre end en halv times flyvning væk ligger Tobago. Det er øen fra Bounty reklamerne med kridhvide strande, palmer og calypsomusik over alt.
Den perfekte golfrejse starter på Trinidad med et par overnatninger på Hyatt eller Mariott. Begge steder skal du regne med omkring 1000 kroner pr. nat. Du kan dog også overnatte mindre luksuriøst for under det halve. Landet har i alt 8 golfbaner, men reelt er der kun 3 der er rigtig interessante.

På Trinidad skal du spille St. Andrews Golf Club. Det er ikke en kopi af den berømte bane i Skotland, men man var åbenbart ikke særlige opfindsomme da man skulle finde på stednavne i Trinidad & Tobago. Banen er bygget i 1891 og er dermed blandt de ældste i verden. Du spiller en del af banen igennem junglen, og lad hellere bolden ligge end at lede efter den hvis den havner derinde. Min caddie, Adrian, var dog ikke nem at skræmme. Til trods for at han var barfodet, gik han ved et par lejligheder ind for at hente min bold på steder, jeg ikke var gået ind i gummistøvler, om du så havde betalt mig for det. Fairways er grønne og banen er meget velholdt. Den spiller omkring 6000 meter fra de bagerste klodser og par er par 72. Det er en god idé at lytte til din caddie. Han ved hvad han taler om, og driveren er langt fra løsningen på alle hullerne. Der er ikke meget vand på banen, men tag et par bolde ekstra med alligevel.
Greenfee: Kr. 350 (Hverdag) Kr. 450 (Weekend) Caddy (tvunget): Kr. 180

Tobago
Efter et par dage på hovedøen skal du skynde dig til Tobago. Her går det hele lidt langsommere, men det vender du dig hurtigt til. To af golfbanerne på øen skal besøges, men du skal sørge for at have tid til at nyde andre af Tobagos mange tilbud.
Mt. Irvine Bay Resort Stedet har levet en meget omtumlet tilværelse. Da jeg spillede banen i midten af 80erne, var det topklasse over hele linjen. Efterfølgende kan jeg forstå på meget dårlige anmeldelser, at starten af det nye årtusind var hårde ved stedet. Hverken bane eller hotel blev vedligeholdt, men det er der rådet bod på nu. Banen er tilbage i flot stand og var i en periode på 4 år vært for en turnering på den amerikanske champions tour. Resortet er moderniseret og beliggenheden er uovertruffen. De seneste år har både bane og resort fået priser som de bedste i Trinidad & Tobago.

Banen er godt 6200 meter fra de bagerste teesteder, og har udsigt over vandet på alle 18 huller. Den er anlagt i en tidligere kokosnød plantage, og mange af palmerne står der endnu. Lidt usædvanligt har banen fem par 5 huller og fem par 3 huller. Der er kun to par 3 huller under 180 meter. Mount Irvine Bay har 9-10 dogleg huller, så valg af kølle fra tee er vigtig. Fairways er relativ bredde men kuperede. De fleste greenområder er også kuperede så det er vigtigt at ligge rigtigt i forhold til flaget. Huskede jeg at nævne den fantastiske udsigt?
Greenfee: Kr. 350 (alle dage) Caddy: Kr. 120 Overnatning på Resort: Fra 800 pr. nat

Tobago Plantations Golf Course
Kun en kort biltur fra Mount Irvine ligger Tobago Plantations Golf Course. Banen ligger også i en gammel plantage hvor man har dyrket kokosnødder. Landskabet er meget varieret med vand, sand og mangrove i rigelige mængder fordelt ud over 6300 meter golfbane, par 72. Banen der er relativ flad, ligger i forbindelse med Magdalene Grand Beach & Golf Resort. Man skal være forberedt på at overnatningerne her godt kan efterlade en ridse i kreditkortet. Resortet har flere topklasse restauranter og luksusværelser i den dyre ende. De tilbyder en all-inclusive aftale til kr. 3.600,- pr. nat.
Greefee: Kr. 600 (alle dage) Overnatning på resort: Fra 700 pr. nat

Når du trænger til at afbræk fra golfbanen, tilbyder Trinidad & Tobago også meget andet uden for de store resorts. Hvis du er på besøg i februar må du ikke gå glip af det årlige karneval der kun overgås at det i Rio. Trinidad er også fødested for calypso musikken og de berømte steeldrums, så du bør unde dig selv et besøg på en af de utallige cafeer der servere traditionel caribisk mad, krydret med den fantastiske lyd af ægte calypso spillet live. Få steder i verden er der bedre muligheder for et liv under vandet. Det klare vand og de fantastiske koralrev giver dykkere på alle niveauer oplevelser for livet. Skal det stikke af, skal du tage en tur til ”Goat Racing”. Det er præcis det det lyder til at være. En ged i snor løber om kap med sine artfæller. Det er så mærkeligt at det er sjovt, og så har du helt sikkert et samtaleemne næste gang konversationen går i stå.

FlyBillet: 8.000 (hvis du gider at bruge 40 timer på at nå frem kan det gøres for under 5.000,-)

Forrige artikelSkyCaddie vågnet fra de døde?
Næste artikelRestaurant Albatros opruster
Jan Olsen
Jan Olsen er en erfaren golfspiller. Som mangeårig elitespiller har Jan stor erfaring med alle dele af spillet. Da han spillede bedst, var handicappet 0, og hans bedste resultat en sølvmedalje ved DM. Han kan lejlighedsvis stadig score i 70'erne. Som uddannet fotograf vil Jan stå for mange af Golfbladets videoer, ikke mindst i samarbejde med Ronnie Lindeskov omkring instruktionsvideoer.