OPDATERET:
Todd Clements er 26 år gammel, englænder og rookie på DP World Tour efter at have kvalificeret sig via sidste års Challenge Tour som nummer 16 på ranglisten. Her vandt han en enkelt gang.
Nu kan han også kalde sig DP World Tour vinder, af D+D Real Czech Masters, hvor fokus var på Ryder Cup-kandidaterne, og hvor begrebet en ‘brændvarm putter’ knapt nok er dækkende i Clements tilfælde.
Ni gange trillede han birdies i hul på de udskældte langsomme greens på Albatross Golf Resort, og kun et par stykker af dem fra en længde, hvor man må forvente det af en tourspiller. De ni birdies kom i tre bølger á tre og blandt dem et 15 meter putt på 6. hul og et på 14 meter på 11.
Det var mildest talt vildt, og de 63 slag (-9) gav en vinderscore i 22 under, 1 slag bedre end Matt Wallace, der havde et putt på 18. for at fremtvinge omspil, men missede det.
Nicolai Højgaard havde bestemt ikke Clements succes på greens, og det har vel reelt været historien hele ugen. Lørdag efterlod han et birdieputt fra to meter kort af hullet, og sagde bagefter til GOLFBLADETs Philip Thinggaard, der er på Albatross Resort, at “Jeg kan slet ikke se mig selv putte sådan en for kort. Det irriterer mig selvfølgelig en del. Selv om det
lyder lidt hårdt at sige. Men greens er bare så meget langsommere, end vi er vant til”.
Han sagde også, at de langsomme greens – ca. 8 på stimpmetret – var en fordel på de lange putts, hvor ‘bare skulle tyre’, men bortset fra en enkelt ‘tyrer’, der gik i, ligesom Clements’, på 6. var det lige ved og næsten. Men det var nok til at tage tredjepladsen alene for Nicolai Højgaard, og dermed sendte han i hvert fald et klart signal til Ryder Cup-kaptajn Luke Donald om at han er klar, hvis der bliver brug for ham.
Spillet trender
Philip Thinggaard talte kort med Nicolai Højgaard efter runden, og Nicolai var en blanding af godt tilfreds og lidt skuffet:
– Banen var lidt blødere i dag, og jeg følte at det var tricky på grund af regnen. Dagen igennem synes jeg, at jeg havde masser af positioner for at sætte pres på Todd, men det hele var lidt løst og jeg synes ikke jeg holede de putts jeg skal hole, siger Nicolai.
Han fortæller, at når det regner, som det gjorde på det meste af runde, så har han en tendens til at tabe sine slag i højre, fordi bolden spinner lidt mere mod højre. Et af tilfældene var på 14. hul, hvor han misser sit drive i højre, og slog den op i et rough leje over venstre greenbunker.
– Jeg er lidt uheldig på 14. hul, hvor jeg fra et tricky leje skal bare slå en der ruller op i greenen, men får ikke helt ved den. Så slår jeg et godt putt, som bare går hulkant ud. Men det har været lidt sløjt her de sidste par dage. Føler at jeg har gjort mange ting rigtigt, men har ikke fået noget ud af scoren.
Nicolai tager direkte videre til Crans-sur-Sierre i Schweiz, hvor Rasmus tidligere har vundet, og han ser frem til opgaven.
– Det ser ud som om det bliver koldt dernede, så vi skal lige finde ud af længderne. Normalt flyver bolden langt i den tynde luft, men hvis det bliver koldt skal vi også finde ud af hvad det betyder. Det kunne være sjovt, at tage til Schweiz og vinde den – og udligne Rasmus’ føring i dén turnering. Vores begge tos spil trender i den rigtige retning, og vi ved at vi kan spille godt dernede.
Turneringen i Schweiz er den sidste inden Ryder Cup-holdet udtages, og tænker Nicolai på Ryder Cup?
– Jeg tænker ikke på Ryder Cup når jeg er på banen, men det er klart at når man kommer ind er der jo altid nogle tanker omkring det. Man skal spille god golf for at komme med på det hold. Jeg synes mit spil trender, men det er svært at sige. Det eneste man kan gøre er at fokusere på sin egen golf, forberede sig og så gå ud og gøre sit bedste. Og med hensyn til Marco Simone-banen, ja, så har jeg jo vundet der før, så det håber jeg da kan spille ind.
Fire i top40
Det blev generelt en god danskerturnering. Thorbjørn Olesen blev nummer 11, Niklas Nørgaard nummer 14, og John Axelsen og Rasmus Højgaard som nummer 39. Derefter fulgte Jeff Winther og Søren Kjeldsen som nummer 50 og endelig Oliver Hundebøll nummer 56.
I Ryder Cup-kapløbet er det værd at bemærke, at Robert MacIntyre efter tre 66’ere og en 73’er (fredag) blev delt nummer fire, og øgede sit forspring på Ryder Cup-kvalifikationens European Points liste. Med én turnering tilbage i kvalifikationen, Omega European Masters i næste uge, ligner skotten en Ryder Cup-debutant, og så er det op til Luke Donald at vælge seks wild cards, og med Nicolai Højgaards flotte turnering, og Rasmus’ ganske solide sæson, så er det bestemt ikke umuligt at der kommer dansk deltagelse i Rom sidst i september.
Foto: Getty Images