Anlægget vest for Hobro knopskyder hele tiden, og har efterhånden udviklet sig til meget mere end bare en golfbane.

Af Peter Bugge
Foto: Jens Morten og Peter Bugge

Jeg kommer til at brænde den her bane af. Sådan tænker jeg, da jeg har spillet de første huller på Volstrup Golf Center og blandt andet drivet greenen på første. Men det skal vise sig, at det er ganske godt at have nogle point i banken inden afslutningen, der kan tage pusten fra enhver.
Sidste år kunne Volstrup fejre 15 års jubilæum. Der har altid været landbrug på stedet, men det var en del af arealet ikke så velegnet til, så Jeppe Ugilt fik den ide at lave sin egen golfbane i stedet på familiens jord, da han kort tid forinden var begyndt at spille golf i Aarhus. Siden er anlægget knopskudt flere gange, så det i dag ikke bare er en golfbane, men en reel destination med masser af oplevelser..
Ud over de 18 huller og en ni hullers Pay’n’Play bane, er her ferielejligheder, et indendørsgolfcenter, fiskesø samt padel-tennis. Volstrup har i den grad haft vokseværk i sin forholdsvis korte levetid.
– Min ambition er hele tiden at udvikle stedet, men også så det giver mening. Både økonomisk og så det passer ind. Jeg vil gerne have, at det er lidt mere end golf – så man eksempelvis kan tage på miniferie her, siger Jeppe Ugilt, og fremhæver indendørscentret. Det stod faktisk færdig lidt før selve golfbanen, men nu er de fire båse er siden blevet udstyret med Trackman-simulatorer, og flere er måske på vej.
Volstrup Golf Center er nemlig – modsat de fleste andre klubber i Danmark – privatejet, så der skal tænkes kreativt.
– Vi kommer ikke op og får 1.000 medlemmer. Så vi skulle gå andre veje. Lejlighederne lavede vi for 8-10 år siden, så vi kan have grupper boende. Og med indoor kan vi holde det i gang hele året, forklarer han.
Seneste investering er de 10 spritnye golfbuggies, som blev indkøbt sidste år. De er særdeles populære – især hos overnattende gæster. Og jeg nyder da også at lade mig køre rundt på den temmelig kuperede bane, der er skåret ud i bakkerne vest for Hobro.

Svære greens
Banen hører med sine knap 5.400 meter ikke til blandt de længste, men mine planer om at brænde den helt af bliver især gjort til skamme på greens, hvor de største udfordringer uden tvivl findes. De er som hovedregel voldsomt ondulerede og kan gøres meget svære. Hastigheden er som regel – som under mit besøg – på det jævne. Alligevel er sværhedsgraden i top, hvilket et fire-putt vidner om. Bevares, jeg er ikke verdens bedste putter, men det sker alligevel sjældent.
Volstrup Golf Center er som sagt privatejet, og det giver både fordele og ulemper. I flere andre lignende konstruktioner rundt om i landet har det ført til konflikter, men sådan er det ikke i Volstrup.
– Det er klart, at klubben ikke på samme måde har hånden på kogepladen, som jeg har, da det er mig, som baneejer, der sidder med driften og det økonomiske ansvar. Derfor kan det godt være svært at skaffe samme motivation til eksempelvis frivilligt arbejde eller at rekruttere nye medlemmer. Men der er ikke konflikt mellem klub og baneejer. Tværtimod. For jeg ved jo godt, at hvis jeg skal have en fornuftig forretning ud af det her, så skal jeg have glade medlemmer og gæster. Og skal klubben have de bedste faciliteter, så skal det gå mig godt. Det er der en rigtig god forståelse for mellem parterne, og der er efterhånden også et stærkt korps af frivillige som yder en værdifuld indsats, fortæller Jeppe Ugilt om samarbejdet med golfklubbens ca. 600 medlemmer.
Det antal er ikke nok til at få forretningen til at løbe fornuftigt rundt. Men Volstrup har masser af greenfeegæster til både 18-hullers banen og den ratede Pay ’N’ Play-bane. Men anlægget er også velsignet af sin beliggenhed næsten klos op ad motorvejen, og mange bruger stedet som base. Også ikke golfspillere, der bare indlogerer sig i ferielejlighederne.

Populære nye teesteder
På min vej rundt er jeg kommet til 14. hul, hvor endnu en af nyskabelserne springer i øjnene. Gruppen foran mig undlader at slå ud fra det høje punkt, hvor det kræver et langt og præcist drive at slå over en stor ravine og vådområde. De går i stedet frem til et meget mere tilgængeligt teested i bunden af bakken.
For et par siden blev de gængse teesteder med dame- og herretee nemlig skiftet ud med farverne orange, blå og grøn. Og det har spillerne taget til sig i en grad, at der er voldsomt slid på de ”nye” teesteder.
– Men da vi byggede banen, var det jo kun få procent, der ville spille der fra. Nu er det over 50 % – så vi udbygger dem løbende. Især de forreste teesteder mærker øget belastning, fortæller Jeppe Ugilt, der har tre greenkeepere ansat året rundt. Rollen som chefgreenkeeper tager han sig selv af, og det er med til at holde udgifterne nede – og forretningen sund.
– Det er da ikke en guldrandet forretning for os, men vi får det til at løbe rundt. Vi har lavet banen selv, og både min kone og jeg ansat og involveret i driften, forklarer han.
Jeg er nået til de sidste huller på banen, og det er her, jeg får brug for de point, jeg satte i banken i starten. Hvor de første huller er korte og ikke specielt svære, står udfordringerne i den grad i kø på de sidste. Ikke mindst længden volder mig kvaler – et par 4-hul på 424 meter hører eksempelvis ikke til dagligdagen.
Efter runden får vi en snak med Jeppe Ugilt i det hyggelige klubhus. Og beder ham fremhæve et par ting ved anlægget.
– Jeg vil ikke påstå, vi har Danmarks bedste bane. Men det er en af de mest varierede, og den er meget naturskøn. Og så er der atmosfæren i klubhuset. Det ligger os meget på sinde, at man altid møder et ansigt, du kommer aldrig ind i et tomt klubhus uden mennesker. Enten er der nogle i receptionen, ellers er der altid folk bag disken i baren…

Fakta
Volstrup Golf Center
Rosbjergvej 5, 9500 Hobro
Tlf: 98551844
Mail: info@volstrupgolf.dk
Greenfee: 200-325,- afhængig af årstid, ugedag og tidspunkt.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om klimaaktivister – suveræn US W Amateur-vinder – Sabbatinis overraskende nye mulighed
Næste artikelFire klubber har gratis fritspilsordning som forsøg
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.